We Are Home

19 juni 2021 - 28 augustus 2021

In We Are Home wordt ingezoomd op de invulling van het begrip 'thuis'. Welke invulling heeft dat gekregen door de lockdown? Is 'thuis zijn' een bron van ergernis geworden of een reden letterlijk en figuurlijk eens flink te verbouwen?

Bram Tackenberg, Quarantaine fotografie, fietser (2021)
Bram Tackenberg, Quarantaine fotografie, fietser (2021) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Het werk van fotograaf Bianca Sistermans (1969) is ontstaan vanuit haar verwondering over hoe wij de alledaagse werkelijkheid vormgegeven, en hoe we ons daar dagelijks in bewegen. Zij laat een selectie zien uit haar serie Alledaagse ergernissen.

In zijn objecten gaat Maurice van Tellingen (1957) op zoek naar het onbeduidende, het alledaagse. Zo geeft hij een eenvoudige raampartij van een kinderkamer weer of een enkel blauw gordijn waar doorheen een venster zichtbaar is. Een andere keer tref je een spierwitte deur aan, die in een vierkant kader is geplaatst. Van veraf lijken deze huiselijke taferelen gefotografeerd of geschilderd, maar van dichtbij zie je dat het hier om driedimensionale modellen gaat.

Door geluid te registreren, te manipuleren, na te maken, te omschrijven en te verbeelden wil Elise 't Hart (1991) ons bewust maken van de geluiden om ons heen. In 2013 richtte zij het Instituut voor Huisgeluid op: een groeiende verzameling van geluiden die je in je huis kunt tegenkomen. Denk aan een zoemende koelkast, een tikkende verwarming, kletterend douchewater, voetstappen op de trap of op zolder. Tijdens de eerste lockdown vorig jaar plaatste zij een oproep om huisgeluiden te sturen voor een Lockdown archief, dat nog steeds groeit.

Fotograaf Luca Penning (1995) gaat in haar werk op zoek naar de schoonheid in alledaagse omgevingen. Het venster vorm een terugkerend thema in haar werk. Loop je door de galerie en bekijk je haar foto's, dan gaat je blik met haar mee: van binnen naar buiten. Het raam staat centraal, wat erbuiten gebeurt is van minder belang en blijft veelal vaag omdat het beeld onscherp is.

Functionele objecten uit het dagelijkse leven geeft beeldhouwer Niek Peters (1989) vorm in klei; het gaat dan om simpele gebruiksvoorwerpen die heel dicht bij ons staan. Zo dichtbij zelfs dat ze haast niet meer opvallen.

Bram Tackenberg (1974) kreeg opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Fotografie maakte sinds die begintijd weliswaar deel uit van zijn werk, maar aanvankelijk alleen als middel om het concept van zijn beelden te kunnen visualiseren. Inmiddels heeft Tackenberg zich gespecialiseerd in het medium fotografie. Een terugkerend thema in zijn werk is het samenvoegen van de mens en zijn omgeving. In de fotoserie Quarantaine toont hij sporters die in huis vervangende activiteiten ontplooien om in vorm te blijven, want vanwege de lockdowns konden ze niet naar de sportschool of het zwembad.19 juni 2021 - 28 augustus 2021

Arwe Gallery
Jeruzalemstraat 4
2801 JE Gouda
06-43116591
edwin@arwe.art
arwe.gallery
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Bianca Sistermans
Maurice van Tellingen
Elise 't Hart
Bram Tackenberg
Niek Peters
Luca Penning

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Stad Verbeeldt
3 september 2022 - 2 oktober 2022, Zwolle
De Stad Verbeeldt
Mens op Zee
7 oktober 2022 - 28 mei 2023, Amsterdam
Mens op Zee
Zeelieden aan het Scheur
3 september 2022 - 31 oktober 2022,
Zeelieden aan het Scheur

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl