The Roaring Twenties

4 september 2021 - 26 september 2021

De jaren twintig van de vorige eeuw vormden een periode van grote veranderingen op allerlei gebieden. In de periode tussen de twee wereldoorlogen gingen crises gepaard met wederopbouw en toenemende (stedelijke) welvaart. The Roaring Twenties kenmerkten zich door razendsnelle ontwikkelingen op materieel, politiek en moreel gebied; de opkomst van de massacultuur, het consumentisme, de jazzmuziek en de glitter en glamour van Hollywood. Of wat te denken van de emancipatie van de vrouw en kunststromingen als Dada, Surrealisme, Expressionisme en Art Deco. Of races en recordpogingen zoals de eerste solovlucht over de Atlantische Oceaan van Charles Lindbergh in 1927. De roaring twenties worden ook wel beschreven als een periode van vrijheid en het begin van de 'moderne tijd'.

Jacobien de korte, The Roaring Twenties
Jacobien de korte, The Roaring Twenties (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Nu, half 2021, is het eind van de coronatijd in zicht. Mensen zijn anderhalf jaar beperkt geweest in hun doen en laten. Als de beperkingen zijn opgeheven komt er mogelijk weer zo'n bubbelende periode als 100 jaar geleden.

Deelnemende kunstenaars zijn: Alexandra Kloppenburg, Alrik Stelling, Alyke Evers, Anne-Lize Reuter, Babette Degraeve, Brigitte Spiegeler, Cees Post, Conny Kuiperi, Daan de Loor, Dinie Wikkerink, Dominique Ampe, Eddy Greenwood, Ellen van Toor, Els Binnendijk, Ferial Kheradpicheh, Gabriela Acha, Geer Huybers, Gineke Zikken, Greetje Sieders, Hanneke van Doorn, Henk van Trigt, Irene van den Bos, Jacobien de Korte, Jan Naezer, Jos van den Berg, Judith Heinsohn, Maria Gruppelaar, Marian Meerbeek, Marian Zult, Marie-Sophie Mejan, Michel Verhoef, Nanna de Klerk, Nicky Konings, Nies de Vuijst, Rinus Groenendaal, Ruben Koerhuis, Ruth Haitsma-Bergmann, Sebastiaan Spit, Simone van den Heuvel, Sona Sahakian, Sonja van der Burg, Susan de Kruiff, Suzanne Bo, Tineke Vulto, Truus Groen en Yke Prins.4 september 2021 - 26 september 2021

Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag
070-3461735
info@pulchri.nl
www.pulchri.nl
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. De tentoonstelling is gesloten op Prinsjesdag, 21 september.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jacobien de korte
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Stad Verbeeldt
3 september 2022 - 2 oktober 2022, Zwolle
De Stad Verbeeldt
Mens op Zee
7 oktober 2022 - 28 mei 2023, Amsterdam
Mens op Zee
Zeelieden aan het Scheur
3 september 2022 - 31 oktober 2022,
Zeelieden aan het Scheur

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl