The Ultimate Sailor: under construction

10 juni 2016 - 29 september 2016

In deze tentoonstelling tonen vier fotografen, Koen Hauser, Jan Hoek, Marie-Jose Jongerius en Aisha Zeijpveld, hun visie op de zeeman anno nu. Resultaat zijn drie uiteenlopende fotoseries en een video-installatie die de kijker inspireren na te denken over beeldvorming en identiteit.

Aisha Zeijpveld, uit de serie Meisje Loos - Art-direction: Judith Veenendaal/ Fashion design en styling: Lise de Natris/ Haar en make-up: Severine van Donkelaar (House of Orange)/ Celtic WebMerchant (harnas)/ Rijntje (Paparazzi Models), Jan-Willem (Models Rock Agency)
Aisha Zeijpveld, uit de serie Meisje Loos - Art-direction: Judith Veenendaal/ Fashion design en styling: Lise de Natris/ Haar en make-up: Severine van Donkelaar (House of Orange)/ Celtic WebMerchant (harnas)/ Rijntje (Paparazzi Models), Jan-Willem (Models Rock Agency) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Het stereotiepe en soms karikaturale beeld dat we kennen van de zeeman komt sinds eeuwen tot uitdrukking in onder andere verhalen, toneelstukken, prenten en schilderijen. In Het Scheepvaartmuseum zijn veel collectiestukken te vinden die dit beeld illustreren, terwijl het beroep en de rol van de zeeman inmiddels danig is gewijzigd. Dit inspireerde het museum het beeld van de zeemens opnieuw onder de loep te nemen door de vier fotografen daarop te laten reflecteren. Subthema's als piraterij, migratie, genderneutraliteit en technologisering komen in het getoonde werk aan bod.Het is de eerste keer dat Het Scheepvaartmuseum een foto-expositie ontwikkelt. De tentoonstelling is van 10 juni tot 29 september 2016 te zien in de noordfoyer van museum. Tijdens fotomaand september werkt het museum samen met Photo Fair Unseen.

10 juni 2016 - 29 september 2016

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
020-5232222
info@hetscheepvaartmuseum.nl
www.hetscheepvaartmuseum.nl
Het museum is 7 dagen per week geopend van 9.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op 27 april, 25 december en 1 januari.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Aisha Zeijpveld
Koen Hauser
Marie-José Jongerius
Jan Hoek

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Stad Verbeeldt
3 september 2022 - 2 oktober 2022, Zwolle
De Stad Verbeeldt
Mens op Zee
7 oktober 2022 - 28 mei 2023, Amsterdam
Mens op Zee
Zeelieden aan het Scheur
3 september 2022 - 31 oktober 2022,
Zeelieden aan het Scheur

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl