(Re)Inventing Nature

3 maart 2017 - 23 april 2017

We leven in een tijd waarin natuur en technologie steeds meer één worden. Een geliefd huisdier kan je klonen, bejaarden krijgen gezelschap van robots en lichamelijke gebreken worden verholpen door implantaten. Van 3 maart t/m 23 april 2017 staat FOTODOK in het teken van de nieuwe tentoonstelling (Re)Inventing Nature. Internationale fotografen verkennen hier de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie.

Fotodok, een perspectief op de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie
Fotodok, een perspectief op de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie

Door al die technologie om ons heen lijken we ook steeds verder van de natuur af te staan. Maar wat nou als we in techniek niet meer de oorzaak zien van onze problemen, maar daarin juist op zoek gaan naar oplossingen?In de tentoonstelling delen fotografen en beeldmakers hun zoektocht naar een nieuwe omgang met natuur. (Re)Inventing Nature biedt ook plek aan de wetenschappelijke zoektocht naar toekomstbestendige oplossingen en andere vormen van natuurbeleving zoals videogames en Virtual Reality. Een groeiend deel van ons leven speelt zich af in de virtuele wereld. Sommige vrienden zie je vaker digitaal dan in het echte leven. Schermen, simulaties en digitale versies van de werkelijkheid zijn overal: in ons werk, vrije tijd en ons sociale leven. Welke invloed hebben deze werelden op onze perceptie van de fysieke wereld?

Met de tentoonstelling (Re)Inventing Nature presenteert FOTODOK een optimistische aanzet voor een nieuw natuurbeeld. Niet terug naar de natuur, maar vooruit.

3 maart 2017 - 23 april 2017

Fotodok
Lange Nieuwstraat 7
3512 PA Utrecht
info@fotodok.org
www.fotodok.org
De openingstijden van Fotodok zijn woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur, entree is 4 euro, studenten 3 euro en gratis voor kinderen t/m 12 jaar.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ilka Halso (F)
Sjoerd Knibbeler
Drew Nikonowicz (VS)
Reiner Riedler (AT)
Diana Scherer
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hollandse Meesters
18 augustus 2022 - 28 augustus 2022, Den Haag
Hollandse Meesters
Het Portret
12 augustus 2022 - 10 september 2022, Amsterdam
Het Portret
Cuba - en dag voor gisteren
13 juli 2022 - 27 juli 2022, Monschau
Cuba - en dag voor gisteren
KNIL & Maluku
9 juli 2022 - 4 september 2022, Vught
KNIL & Maluku

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl