Nepal na de aardbeving

18 juni 2016 - 9 juli 2016

Op 25 april 2015 beefde de aarde heftig in Nepal, waarbij heel veel gebouwen met de grond gelijk werden gemaakt. In deze tentoonstelling van Pauli en Rob Gerritsen is te zien wat er gebeurd is vanaf kort na de aardbeving tot nu toe.

Pauli Gerritsen, Verloren Perspectief
Pauli Gerritsen, Verloren Perspectief

Eerst is er het leed te zien waar de mensen in terecht waren gekomen en dat ze ook aan de wereld wilden tonen. Pauli: 'wat we aantroffen zowel het leed, de ravage, als ook de veerkracht van de Nepalezen, heeft ons diep geraakt. Vanuit respect voor die veerkracht hebben wij hun situatie in beeld gebracht'. Een groot deel van de expositie laat zien hoe de mensen nu wonen en leven, over de omstandigheden waarin ze terecht zijn gekomen en aangewezen zijn op elkaar. Hoe ze hun leven hebben aangepast en hoe ze zoeken naar mogelijkheden om er verbetering in aan te brengen.In de meest recente foto's van maart dit jaar is te zien hoe ze voorzichtig zijn begonnen met de wederopbouw en aan het opkrabbelen zijn. 'Veel Nepalezen voelen zich op dit moment vergeten, de behoefte om gezien te worden was en is groot. We hebben dan ook beloofd deze foto's onder de aandacht te brengen; deze tentoonstelling biedt daartoe een mooie gelegenheid.'

Pauli en Rob Gerritsen bezoeken Nepal al heel lang; Pauli heeft 25 jaar geleden de stichting Madat Nepal opgericht die er op gericht om vanuit Nederland Nepal te helpen zich te ontwikkelen, vooral op gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Beiden zijn enthousiast vrijetijdsfotograaf.

18 juni 2016 - 9 juli 2016

FOTOexpo202
Mooierstraat 23
3811 EB Amersfoort
06-55133984
202foto@gmail.com
www.fotoexpo202.nl
De galerie is geopend op zaterdag van 13.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pauli Gerritsen
Rob Gerritsen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hollandse Meesters
18 augustus 2022 - 28 augustus 2022, Den Haag
Hollandse Meesters
Het Portret
12 augustus 2022 - 10 september 2022, Amsterdam
Het Portret
Cuba - en dag voor gisteren
13 juli 2022 - 27 juli 2022, Monschau
Cuba - en dag voor gisteren
KNIL & Maluku
9 juli 2022 - 4 september 2022, Vught
KNIL & Maluku

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl