Slaves of Holland

19 september 2009 - 10 oktober 2009
De nieuwe expositie ‘Slaves of Holland’ van fotograaf Nardo Brudet (1968) geeft een confronterend beeld van de Nederlandse rol in de geschiedenis van de slavernij. Brudet speelt met stereotype beelden en draait de rollen om, waardoor de kijker op het verkeerde been wordt gezet. De expositie daagt de kijker uit te reflecteren over deze omstreden periode in de Nederlandse geschiedenis. De foto’s zijn rauwe en pure ensceneringen, in diverse settings en op verschillende locaties gemaakt.

Nardo Brudet: ‘Mijn vader is afro-Surinaams en mijn moeder een blanke Nederlandse - een relatie die ten tijde van de slavernij onmogelijk was geweest. De slavernij werd bijna 150 jaar geleden afgeschaft, maar het blijft een gevoelig onderwerp. Het is een historisch gegeven dat een enorme invloed op ons land en onze cultuur heeft gehad. Ik werk vaak vanuit een controversiële invalshoek. Niet om te provoceren, maar uit nieuwsgierigheid. Dat maakt discussies en emoties los. Zoals bijvoorbeeld met mijn serie ‘Gangs of Amsterdam’. Daar is het mij overigens niet om te doen, hoewel ik wel moet bekennen dat het mij welkom zou zijn als dit werk daartoe wel een aanzet kan geven. Het blijft immers toch ook mijn eigen verhaal.’

Nardo Brudet (Amsterdam, 1968) studeerde in 2004 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. In het jaar 2005 werd Brudet de Overall winnaar van de Photo Academy Award 2005 met de serie 'Brainfood'. Op directe wijze reageert Brudet met impulsieve, emotionele beelden op zijn medemens, op de maatschappij, op de wereld. In zijn fotografie is hij op zoek naar de puurheid van zowel de fotografie als de puurheid van zijn eigen emoties en ervaringen. Brudet werkte voor zijn opleiding onder andere drie jaar als zanger in een funkband, als penitentiair inrichtingswerker in de Bijlmerbajes en was eigenaar van een lunchroom.

De opening van de expositie is op zaterdag 19 september om 19.00 uur.Nardo Brudet
Nardo Brudet


19 september 2009 - 10 oktober 2009

Meneer de Wit
Postjesweg 2
1057 EA Amsterdam
06-24557201
rene@meneerdewit.com

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Nardo Brudet

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Stad Verbeeldt
3 september 2022 - 2 oktober 2022, Zwolle
De Stad Verbeeldt
Mens op Zee
7 oktober 2022 - 28 mei 2023, Amsterdam
Mens op Zee
Zeelieden aan het Scheur
3 september 2022 - 31 oktober 2022,
Zeelieden aan het Scheur

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl