Streets of the World

4 november 2016 - 7 november 2016

1 fotograaf, 7 jaar, 198 landen, 1 foto per land.

Jeroen Swolfs, Afghanistan, Kabul
Jeroen Swolfs, Afghanistan, Kabul

Op wereldreis met Streets of the World in leegstaande garage Kempering.Het wereldomvattende fotografieproject Streets of the World van fotograaf Jeroen Swolfs opent 3 november om 17.00 uur zijn eerste Pop-Up Photo-Event in de leegstaande parkeergarage Kempering in Amsterdam Zuidoost. Van 3 tot en met 7 november en tijdens de Museumnacht 2016, krijgt publiek hier de mogelijkheid om gratis de bijna 200 straatfoto's die de fotograaf van ieder land ter wereld maakte, te zien. Met ruim honderd meter aan tentoonstellingswanden en levensgrote foto’s van 4x2 meter, maakt het publiek lopend door de parkeergarage een wereldreis. De gidsen en suppoosten van de tentoonstelling komen uit Zuidoost en vertegenwoordigen met elkaar zoveel mogelijk landen van de wereld. Ook het eten en drinken zijn uit de wereldkeuken, bereid door mensen uit de buurt.

De afgelopen zeven jaar reisde Jeroen Swolfs de hele wereld over om in ieder land ter wereld één foto te maken van het straatleven in de hoofdstad. Door op al zijn foto's de horizon in het midden te plaatsen en de foto's op technisch exact dezelfde manier te maken, is er een uniek tijdsdocument van bijna tweehonderd foto's ontstaan. Foto's die allemaal verschillen door wat er te zien is, maar die ook een samenhangend beeld geven van de wereld anno nu. Met nog zes landen te gaan, is zijn reis bijna afgerond en wil hij met de foto's die hij maakte nu terug de wereld in en laten zien wat hij zelf op zijn bijzondere reis heeft gezien en ervaren. Namelijk dat we over de hele wereld, in welke land en met welke cultuur dan ook, meer hetzelfde zijn, dan dat we verschillen.

De samenhang in de beelden is typerend voor de boodschap van het project Streets of the World waarin het gaat om de zoektocht naar de verbinding en de overeenkomsten tussen mensen overal ter wereld. De reden dat ik mijn project nu in Amsterdam Zuidoost wil laten zien is heel eenvoudig aan te geven; in dit stadsdeel wonen zo'n 140 verschillende nationaliteiten en daarmee heb je bijna de hele wereld bij elkaar.

Het Pop-Up Photo Event van Streets of the World is van 4 t/m 7 november geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur en is tevens onderdeel van de Museumnacht. De opening van de expositie is 3 november om 17.00 uur.

4 november 2016 - 7 november 2016

Parkeergarage Kempering
Karspeldreef
Amsterdam Zuidoost
press@streetsoftheworld.com
www.streetsoftheworld.com

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jeroen Swolfs

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hollandse Meesters
18 augustus 2022 - 28 augustus 2022, Den Haag
Hollandse Meesters
Het Portret
12 augustus 2022 - 10 september 2022, Amsterdam
Het Portret
Cuba - en dag voor gisteren
13 juli 2022 - 27 juli 2022, Monschau
Cuba - en dag voor gisteren
KNIL & Maluku
9 juli 2022 - 4 september 2022, Vught
KNIL & Maluku

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl