Inside the outside: pioneers in lens-based media

1 mei 2022 - 25 september 2022

De tentoonstelling onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de relatie tussen mens en natuur door de lens van de camera. We houden van de natuur - we vieren en verheffen haar - maar we zien ook hoe de mens haar aantast en verwoest.

Jacquie Maria Wessels, Memory Master #25 Tree Capri Italy, 2016
Jacquie Maria Wessels, Memory Master #25 Tree Capri Italy, 2016 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Inside the outside heeft zijn oorsprong in het werk van Richard Tepe (1864-1952), een van de eerste natuurfotografen in Nederland en met werk vertegenwoordigd in de collectie van CODA Archief. Toen hij zijn camera aan het begin van de twintigste eeuw oppakte, was er voor het eerst aandacht voor natuurbescherming in Nederland. De analoge foto's van Tepe worden omringd door het werk van hedendaagse kunstenaars die de schoonheid en kracht van de natuur tonen en onze omgang met en verhouding tot de natuur onderzoeken, bevragen en bekritiseren. Zij delen zijn liefde voor de natuur en beschikken evenals Tepe over groot vakmanschap dat ze combineren met het lef om te experimenteren. Maar hun perspectief op de natuur en de uitvoering van het werk zijn wezenlijk anders. Niet alleen door een sterk veranderend landschap waarin de invloed van de mens steeds vaker centraal staat, maar ook door digitalisering en technische ontwikkelingen in de fotografie.

Inside the outside toont analoge en digitale fotografie, foto-installaties, projecties, dia-films, polaroids, animaties en een stop-motion film. Al deze uitingen zijn aan te duiden als lens-based media (beelden die tot stand komen met een cameralens); een begrip dat aangeeft dat fotografie inmiddels een verbreed medium is dat door kunstenaars op uiteenlopende manieren ingezet wordt.

Van Jacquie Maria Wessels is het werk Memory Master Tree Installation te zien. De Memory Master Tree Installation bestaat uit zes werken gedrukt op dunne zijden uit de analoge serie Memory Master. Deze serie vertegenwoordigt poëtische fotowerken die de herinneringen verbeelden van wat in gedachten overblijft van plaatsen waar je ooit geweest bent.1 mei 2022 - 25 september 2022

CODA Museum
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
055-5268400
mail@coda-apeldoorn.nl
www.coda-apeldoorn.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.30 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
BetweenTwoHands
Melanie Bonajo
Lex ter Braak
Eelco Brand
Elspeth Diederix
Alexandra Hunts
Ellen Kooi
Anouk Kruithof
Jan Robert Leegte
Natascha Libbert
Awoiska van der Molen
Erwin Olaf
Daan Paans
Jaap Scheeren
Richard Tepe
Jacquie Maria Wessels

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hollandse Meesters
18 augustus 2022 - 28 augustus 2022, Den Haag
Hollandse Meesters
Het Portret
12 augustus 2022 - 10 september 2022, Amsterdam
Het Portret
Cuba - en dag voor gisteren
13 juli 2022 - 27 juli 2022, Monschau
Cuba - en dag voor gisteren
KNIL & Maluku
9 juli 2022 - 4 september 2022, Vught
KNIL & Maluku

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl