Internationale Fotobiënnale Oostende

4 september 2021 - 24 oktober 2021

Terwijl Theater aan Zee en The Crystal Ship op hun laatste benen lopen, maakt Oostende zich alweer op voor nog een festival: de eerste editie plaats van Internationale Fotobiënnale Oostende. Zeven weken lang tonen 30 fotografen werk op evenveel locaties in de stad.

Marlous van der Sloot
Marlous van der Sloot (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Als thema kozen curators Stephane Verheye en Yvon Poncelet voor '(on)rust'. Inspiratie daarvoor haalden zij uit het werk van de Oostendse kunstenaars James Ensor en Léon Spilliaert - twee boegbeelden van het symbolisme, dat verbeeldingskracht en fantasie hoog in het vaandel draagt, en daarbij vaak een sfeer oproept van dreiging en mysterie. Twee dingen die eveneens terug te vinden zijn in het werk van hedendaagse kunstfotografen.

De klapper van de Internationale Fotobiënnale Oostende is de geprezen Belgische fotograaf Marc Lagrange, van wie nooit eerder vertoond werk te zien zal zijn in het Fort Napoleon. Ook in Fort Napoleon: Katrien De Blauwer, Carmen De Vos, Isabel Devos, Tine Guns en Chrystel Mukeba - vijf vrouwen wier eigenzinnige blik en conceptuele oeuvre een markant contrast vormen met het werk van Lagrange, en die daarnaast ook erg representatief zijn voor de hedendaagse fotografie in België.

Mu.ZEE laat de tentoonstelling Birth of a Mother van Julie Scheurweghs zien, een minder romantisch, maar net daardoor krachtiger beeld van het moederschap dan wat we doorgaans op Instagram te zien krijgen. In de Anglicaanse kerk laten vijf studenten fotografie van LUCA School of Arts hun werk zien: Elise Corten, Jolien De Buyser, Joris Deleersnyder, Anaïs Lesy en Charlotte Mariën.

Speciaal voor de biënnale lieten Jef Boes en Kaat Pype zich inspireren door Oostende en zijn inwoners. Van Charlotte Mano, Ruud van Empel, Aisha Zeijpveld en Filip Dujardinis er werk te zien op verschillende buitenlocaties in de stad, ook zij lieten zich voor enkele nieuwe werken door de Stad aan Zee liet inspireren.

Callboys-acteur en fotografieliefhebber Rik Verheye zal voor de Internationale Fotobiënnale Oostende een podcastreeks maken, en in De Grote Post vindt een editie plaats van het fotografie-evenement De Donkere Kamer.4 september 2021 - 24 oktober 2021

Internationale Fotobiënnale Oostende

Oostende
info@visitoostende.be
www.fotobiennale.be

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jef Boes
Gilles Boudot
Elise Corten
Katrien De Blauwer
Jolien De Buyser
Carmen De Vos
Joris Deleersnyder
Lennert Deprettere
Isabel Devos
Filip Dujardin
Jean Godecharle
Tine Guns
Jennifer Kesteleyn
Marc Lagrange
Vincent Lagrange
Anaïs Lesy
Elisa Maenhout
Charlotte Mano
Charlotte Mariën
Chrystel Mukeba
Claire Ordioni
Philippe Ordioni
Jef Paepen
Richard Petit
Kaat Pype
Jan Pypers
Julie Scheurweghs
Marlous van der Sloot
Ruud van Empel
Daniëlle van Zadelhoff
Aisha Zeijpveld

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Stad Verbeeldt
3 september 2022 - 2 oktober 2022, Zwolle
De Stad Verbeeldt
Mens op Zee
7 oktober 2022 - 28 mei 2023, Amsterdam
Mens op Zee
Zeelieden aan het Scheur
3 september 2022 - 31 oktober 2022,
Zeelieden aan het Scheur

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl