Durfus

30 oktober 2021 - 31 oktober 2021

Marion Noordeloos maakt al ruim 20 jaar beelden. Zij begon haar ontdekkingsreis bij Fluxus waar ze de geheimen van klei en beeldhouwen ontdekte. Daarna volgde een opleiding bij Creat, De Nieuwe Academie in Alkmaar; daar leerde zij haar eigen beeldtaal ontwikkelen. Vervolgens heeft ze met veel enthousiasme zelf les gegeven op verschillende buurthuizen, instellingen en in haar eigen atelier. Veel inspiratie haalt ze uit de beelden en beeldtaal van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle.

Jos Noordeloos
Jos Noordeloos (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De expositie toont daarnaast fotografie van Jos, werk dat teruggaat tot 1974. Het begon allemaal analoog met zelf afgedrukte foto's op barietpapier in eigen DOKA. Later digitaal met de Nikoncamera en afdrukken uit de printer. Zijn onderwerpen kiest hij heel breed; soms dichtbij huis, de Zaanstreek en portretten van zijn dochters, andermaal is het Bretagne of abstracte fotografie, zowel zwart-wit als in kleur.

Als fotograaf sloot Noordeloos zich graag aan bij andere fotografen; zo was hij lid van F.C. Jacob Olie in Amsterdam en later van fotogroep Spectrum te Zaandam. De laatste jaren laat Jos zich ook inspireren door schilders als Edward Hopper en Ferdinand Leger bij het maken van schilderijen.30 oktober 2021 - 31 oktober 2021

Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk
075-6224380
info@hetweefhuis.nl
www.hetweefhuis.nl
De expositie is op 30 en 31 oktober van 13.00-17.00 uur te bekijken.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jos Noordeloos
Marion Noordeloos

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hollandse Meesters
18 augustus 2022 - 28 augustus 2022, Den Haag
Hollandse Meesters
Het Portret
12 augustus 2022 - 10 september 2022, Amsterdam
Het Portret
Cuba - en dag voor gisteren
13 juli 2022 - 27 juli 2022, Monschau
Cuba - en dag voor gisteren
KNIL & Maluku
9 juli 2022 - 4 september 2022, Vught
KNIL & Maluku

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl