3 x Westerweel

7 september 2022 - 11 oktober 2022

1 fotografische familie met 3 verschillende thema's.

Pim Westerweel, Selfportrait with Russian fur hat, 2009, 50x60 cm
Pim Westerweel, Selfportrait with Russian fur hat, 2009, 50x60 cm (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Voor Vincent Westerweel (55), die zijn talent op iets latere leeftijd heeft ontdekt werd Streetphotography zijn passie. Als werknemer in de horeca werd hij getroffen door de Corona crises en kwam dientengevolge zonder werk te zitten. Deze vervelende ontwikkeling wist hij echter om te zetten in een positief alternatief.
Doordat hij 'op straat' kwam te staan richtte hij zijn aandacht, middels fotografie, óp die straat en registreerde, grotendeels in zwart/wit, de stilte van de stad als gevolg van de lockdown. Dit was echter niet het allereerste begin van zijn verslaving aan fotografie. Op zijn diverse reizen naar India gaf hij al blijk van zijn vakkundig oog, veelal in kleur. Ook daar communiceerde hij via de camera en hield daar niet alleen schitterende beelden, maar ook interessante contacten aan over.

Professional Sebastiaan Westerweel (58), die al rond zijn twintigste van fotografie zijn beroep heeft gemaakt, laat een klein gedeelte van zijn vrije werk zien, geïnspireerd door natuurlijke elementen uit zijn eigen omgeving, het bosrijke landgoed Kommerrust.
Beïnvloed door de vaak schitterende vormen bewaard hij onder andere stukken schors, stenen en zaden van planten, die hem inspireren en gebruikt voor de door hemzelf gecomponeerde beelden. 'Anatomy of Things' noemt hij deze aan de natuur ontsproten werken. Hij laat zijn emotionele gevoel de hoofdrol spelen bij het tot stand komen van dit werk. Hij vindt het dan ook zelfportretten.

Padre familias, Pim Westerweel (85), werd geïnspireerd door zijn vader, een goede amateurfotograaf, en gaf er de voorkeur aan om van beeldende kunst zijn beroep te maken. Aanvankelijk wilde hij filmer worden wat hem deed besluiten om te solliciteren bij filmstudio Cinetone te Duivendrecht. Hij werkte hier 4 jaar in het laboratorium en montage tot hij later, op aanraden van Bert Haanstra, als fotograaf/cineast bij dierentuin ARTIS solliciteerde en werd aangenomen.
Maar na 10 jaar dieren, wilde hij ook wel eens mensen fotograferen. Dat was het begin van een lange freelance loopbaan met opdrachten voor o.a. ruim 1000 platenhoezen, boekomslagen en tijdschriftcovers en vele fotoreportages in binnen- en buitenland. Voor deze expositie heeft hij echter gekozen voor 9 van zijn Polaroid-SX-70-manipulaties. Dit zijn originele Polaroids, waarvan de emulsie direct na de opname, ongeveer 15 tot 20 minuten zacht blijft. Hierdoor is het mogelijk om met een spateltje het beeld te manipuleren waaroor het een impressionistische uitstraling krijgt.7 september 2022 - 11 oktober 2022

Podium deMess
Adriaan Dortsmanplein 1b
1411 RC Naarden-Vesting
035-5339834
foto-expositie@demess.nl
www.demess.nl
De expositie is te bezichtigen op zaterdag van 10.00-13.00 uur, tijdens activiteiten in deMess en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pim Westerweel
Sebastiaan Westerweel
Vincent Westerweel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Stad Verbeeldt
3 september 2022 - 2 oktober 2022, Zwolle
De Stad Verbeeldt
Mens op Zee
7 oktober 2022 - 28 mei 2023, Amsterdam
Mens op Zee
Zeelieden aan het Scheur
3 september 2022 - 31 oktober 2022,
Zeelieden aan het Scheur

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl