Winnaars Zilveren Camera Junior fotowedstrijd 2019

18 maart 2019

De jonge fotografie-talenten van de Zilveren Camera Junior Fotowedstrijd kregen in Museum Hilversum van Burgemeester Pieter Broertjes te horen wie de winnaar was. De 15-jarige Marie Claire Aling uit Assen en de 17-jarige Lotte Pranger uit Gorredijk wonnen met een enkel beeld en serie de categorie Mijn Nieuws.

Marie Claire Aling, 1e prijs enkel Zilverenen Camera Junior 2019
Marie Claire Aling, 1e prijs enkel Zilverenen Camera Junior 2019

Net als de Zilveren Camera wedstrijd, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, kunnen jongeren bij de juniorwedstrijd foto's insturen. De jury is onder de indruk van de variatie in beelden en noemde de foto met de molens in de winkelruit van Marie Claire een verrassend mooie foto met verschillende lagen. 'We hebben in Aalborg een uitwisseling gehad met een Deense school en zijn samen naar Amsterdam geweest via de Zaanse schans', aldus Marie Claire. Lotte wil met haar serie psychische problemen bespreekbaar maken: 'Er lopen steeds meer jongeren rond met psychische problemen en ik vind het belangrijk om het bespreekbaar te maken.'De 15-jarige Kees Jeeninga (3e prijs nieuws enkel) won met een foto over de actie van de klimaatspijbelaars. Andere winnaars zijn de 16-jarige Fleur Verbeek (2e prijs nieuws enkel), Nina van Laar, 16 jaar (2e plaats serie) en de 12-jarige Tygo Ouwerkerk (3e prijs serie). De expositie De Zilveren Camera wordt vanaf vandaag uitgebreid met alle junior inzendingen. Daarbij reist de digitale tentoonstelling langs verschillende scholen.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl