De Wonderjaren voorgedragen voor Dutch Doc Award

26 maart 2010
Familietentoonstelling De Wonderjaren is voorgedragen voor de Dutch Doc Award, de jaarlijkse prijs voor documentaire fotografie in Nederland. Deze prijs, ter waarde van 20.000 euro, wordt op 2 juni 2010 voor het eerst aan een Nederlandse fotograaf uitgereikt voor het beste documentaire project afgerond in 2009. De Wonderjaren is tot en met 23 mei te zien in Museum van Bommel van Dam in Venlo.

De Dutch Doc Award is een initiatief van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) en wordt uitgevoerd in samenwerking met FOTODOK.
Dertig ‘poortwachters’ zijn gevraagd documentaire fotografieprojecten aan te dragen die naar hun mening voor de Dutch Doc Award in aanmerking komen. De poortwachters bestrijken een breed veld in hun functie als fotograaf, tentoonstellingsmaker, beeldredacteur, vormgever, agent of criticus. Dit om de brandbreedte van de documentaire fotografie zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Het is aan de jury om uiteindelijk zeven projecten voor de beste documentaire en drie voor de beste innovatie te nomineren en hieruit de uiteindelijke twee winnaars te bepalen.

In De Wonderjaren brengen drie kunstenaars hun jeugdherinneringen samen in tekst, beeld en geluid. Alle drie opgegroeid in de jaren vijftig vertalen ze hun gezamenlijke jeugdherinneringen naar een collectief verhaal. Deze persoonlijke geschiedenis wordt tot leven gewekt met verhalen van Frank Groothof, foto’s en films die bijeen zijn gebracht door Michel Pellanders en geluiden van Hannes Wallrafen. Op speelse wijze brengt de tentoonstelling jeugdherinneringen tot leven. De bezoeker stapt in de wereld van een tienjarig jongetje dat in de periode van wederopbouw opgroeit.
De
De Wonderjaren


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Alone Together
12 januari 2020 - 23 februari 2020, Rotterdam
Alone Together
Now Look Here
25 januari 2020 - 23 februari 2020, Amsterdam
Now Look Here
Voor Orhan/Voor Fernando
15 januari 2020 - 13 februari 2020, Enschede
Voor Orhan/Voor Fernando

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl