Droomstart voor fotografiemuseum aan het Vrijthof

16 januari 2020

Het nieuwe fotografiemuseum aan het Vrijthof in Maastricht is in september 2019 met groot succes gestart. In haar openingsjaar ontving het museum 40.112 bezoekers; in 2018 telde Museum aan het Vrijthof 27.285 bezoekers. De eerste tentoonstelling als fotografiemuseum, met kleurrijke portretten van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson, is al door ruim 20.000 bezoekers bezocht. De expositie Homage to Humanity is nog te zien tot en met 15 maart.

Een groot aantal studenten, gezinnen en fotografieliefhebbers uit binnen- en buitenland hebben met hun bezoek gezorgd voor een nieuwe diversiteit aan publiek. Van alle bezoekers is 85 procent afkomstig van buiten de provincie Limburg.Erik de Jong, directeur van Museum aan het Vrijthof: 'De groei gaan we nu verder continueren. Na Jimmy Nelson staat in 2020 de tentoonstelling Streetlife op het programma met straatfotografie van de Amerikaan Jamel Shabazz en de Nederlandse fotograaf Hans Rietveld. Ook de expositie This is My Church van Rutger Geerling zal voor de nodige opschudding zorgen. Als nieuw fotografiemuseum in Zuid-Nederland hoop ik dat we mensen nieuwsgierig kunnen blijven maken en hierdoor bezoekers blijven trekken.'

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

De Migrant
22 februari 2020 - 21 juni 2020, Rotterdam
De Migrant
Geluksvogels
8 februari 2020 - 8 maart 2020, Groningen
Geluksvogels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl