Unseen: Photo Fair with a Festival Flair

23 maart
Unseen, de nieuwe internationale fotografiebeurs, kondigt vandaag haar openingseditie van 2012 aan. De beurs zal van 20 tot 23 september plaatsvinden in de Westergasfabriek te Amsterdam. Unseen is een samenwerking tussen Foam (Fotografiemuseum Amsterdam), Platform A (bureau voor innovatief cultureel ondernemerschap) en Vandejong (branding agency).

Een Nieuwe Beurs voor ‘Unseen’ Fotografie
Unseen is een initiatief om hedendaagse fotografie het platform te bieden dat het verdient. De beurs brengt verschillende groepen samen; galeries die zich richten op nieuwe ontwikkelingen, jong talent, bekende fotografen met nieuw werk en een internationaal publiek dat ge nteresseerd is in het ontdekken van baanbrekende fotografie. Unseen richt zich op opkomende ontwikkelingen in de wereld van de fotografie, op pioniers en avonturiers, en biedt een bron van inspiratie voor internationale verzamelaars en liefhebbers van fotografie over de hele wereld.

Internationale Galeries
Unseen heeft ruim 50 galeries van over de hele wereld uitgenodigd om deel te nemen aan deze openingseditie. Een eclectische mix van groot en klein, bekend en onbekend, allemaal het beste in hun eigen vakgebied. De galeries die zich tot nu toe hebben gecommitteerd aan Unseen zijn onder anderen G/P Gallery (Tokio), Paradise Row (Londen), Les Filles du Calvaire (Parijs), Martin Asbeak Gallery (Kopenhagen), Motive Gallery en de Van Zoetendaal Collection (Amsterdam) en M97 (Sjanghai); een sterke mix van Europese en niet-Europese galeries.

A Fair with a Festival Flair
Unseen brengt een sfeer waarin de moderne bezoeker zich thuis voelt. Hoogtepunten uit het programma zijn de Unseen Collection, een tentoonstelling van nooit eerder vertoonde foto’s van elke deelnemende galerie met een prijs onder de 1.000 euro en de Unseen Markt, een pilot voor de lancering en financiering van nieuwe mogelijkheden binnen de fotografiewereld. Andere bezienswaardigheden zijn speciale rondleidingen over de beurs, de lancering van het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine, de Offprint book fair en een avondprogramma met documentaires en filmvertoningen. Het volledige programma wordt in april bekendgemaakt.

Mededirecteuren Marloes Krijnen, Pjotr de Jong en Roderick van der Lee: ‘We zijn erg verheugd om deze eerste openingseditie van Unseen aan te kondigen en we zijn ervan overtuigd dat het onderscheidende concept van Unseen de beurs tot een unieke n succesvolle ervaring zal maken voor zowel bezoekers als deelnemers. We zijn ontzettend blij met de kwaliteit en verscheidenheid van de galeries die zich reeds hebben aangemeld en de culturele en artistieke diversiteit die zij als groep vertegenwoordigen. We vinden het fantastisch om de Westergasfabriek als partner te hebben en zijn ervan overtuigd dat deze sfeervolle locatie de ideale setting is voor Unseen. Bovendien is Amsterdam met haar kernwaarden van creativiteit, innovatie en een eeuwenoude handelsgeest in onze ogen de logische thuishaven voor een dergelijk evenement.’

Deelnemende galeries
G/P Gallery
Galerie Gabriel Rolt
Galerie les Filles du Calvaire
Galerie Martin van Zomeren
Galerie Ron Mandos
Galerie Wouter van Leeuwen
Galleria Heino
Kahmann Gallery
M97
Martin Asbaek Gallery
Molliné & Walz | Gallery for Contemporary Art
Motive Gallery en Van Zoetendaal Collection
Paradise Row
Reflex New Art Gallery
Robert Morat Gallery
Seelevel Gallery
The Third Gallery Aya
Torch Art Gallery
Van Zoetendaal Collection
Wim van Krimpen

Landen
China
Denemarken
Duitsland
Finland
Frankrijk
Japan
Nederland
Verenigd Koninkrijk

First-time buyers
Unseen wil beginnende verzamelaars kennis laten maken met opkomend talent en nieuwe fotografie, en wil fotografie als medium toegankelijker maken voor een groter publiek. De organisatoren doen extra hun best om bezoekers die nog nooit eerder een werk gekocht hebben, bij te staan.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de Unseen Collectie, een unieke tentoonstelling van nooit eerder vertoonde foto’s van elke deelnemende galerie met prijzen tot maximaal 1.000 euro.

Vanaf midden april 2012 zal Unseen ook (online) verzamelcursussen aanbieden speciaal voor first-time buyers, waaronder een serie van vier televisieprogramma’s (geproduceerd in samenwerking met Unseen-partner AVRO) om deze groep kennis te laten maken met de wereld van fotografie en verzamelen.

Ticketinformatie
Tickets zijn vanaf 1 juni 2012 online verkrijgbaar via www.unseenamsterdam.com. Bezoekers van Unseen kunnen ook ter plekke aan de kassa tickets kopen.

Unseen is te bezoeken op 20, 21 en 22 september van 11.00-19.00 uur en op 23 september van 11.00-17.00 uur.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Gold and Silver
20 april 2018 - 10 juni 2018, Amsterdam
Gold and Silver
Dutch' Exposure
21 april 2018 - 19 mei 2018, Amsterdam
Dutch' Exposure
Afrotopia
14 april 2018 - 2 september 2018, Berg en Dal
Afrotopia

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl