Transitions Debat

15 mei
Op 23 mei (13-18 uur in Utrecht) organiseert FOTODOK in samenwerking met CBKU en architectuurcentrum Aorta een middag over stedelijke gebieden in (gedwongen) transitie, nieuwe toekomstscenario’s én het belang van fotografen, kunstenaars en ontwerpers hierin.

In Transitions wordt gekeken naar stedelijke gebieden in transitie, die bezig zijn met een herdefini ring van hun bestaan(smiddelen). Een herdefini ring die vaak wordt afgedwongen door (slechte) economische en demografische ontwikkelingen, in combinatie met onmachtige politieke antwoorden op dit soort situaties. Tijdens de verschillende onderdelen van het debat - dat plaatsvindt in de tentoonstelling en later in architectuurcentrum Aorta - zullen we zien dat het belangrijk is om te dromen en nieuwe manieren van kijken aan te wenden om te kunnen omgaan met de gevolgen van stedelijke veranderingen, zoals stilstand, krimp, leegstand, vergrijzing, hoge werkeloosheid, vergrote tegenstellingen tussen rijk en arm etc.

Fictief, kleinschalig, historisch, beeldend, door middel van verschillende perspectieven en scenario’s zal worden gesproken over stedelijke transitie. Welke positie neem je in als kunstenaar, als beschouwer? Ben je als ontwerper, politicus of beleidsmaker ondernemend, beschouwend, of beide? Wat en wie heb je ge dentificeerd? Welke kansen zie je en hoe buig je die om naar een werkbare situatie? Hoe doen we het hier en op andere plekken?

We komen samen met beeldenmakers, planners, historici, beleidmakers, zoals Theo Baart, Expodium, Christiaan Fruneaux en Vincent Schippers, Evelyn Galsdorf, Jurgen Hoogendoorn, Marion Jacobse, Hans Jungerius, Indira van het Klooster, Pink Pony Express, Tate Shaw, Jasper Stam, Hans Venhuizen, Xander Windsant Vermeulen, vele anderen en het publiek.

Kosten zijn 7,50 euro of studenten 5 euro. Aanmelden verplicht, info@fotodok.org.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
16 juni 2018 - 16 september 2018, IJsselstein
Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
Brick, Pixel, Fiction
14 juni 2018 - 7 juli 2018, Eindhoven
Brick, Pixel, Fiction
Cityscapes + Birdmen
22 juni 2018 - 5 augustus 2018, Amsterdam
Cityscapes + Birdmen

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl