Transitions Debat

15 mei
Op 23 mei (13-18 uur in Utrecht) organiseert FOTODOK in samenwerking met CBKU en architectuurcentrum Aorta een middag over stedelijke gebieden in (gedwongen) transitie, nieuwe toekomstscenario’s én het belang van fotografen, kunstenaars en ontwerpers hierin.

In Transitions wordt gekeken naar stedelijke gebieden in transitie, die bezig zijn met een herdefini ring van hun bestaan(smiddelen). Een herdefini ring die vaak wordt afgedwongen door (slechte) economische en demografische ontwikkelingen, in combinatie met onmachtige politieke antwoorden op dit soort situaties. Tijdens de verschillende onderdelen van het debat - dat plaatsvindt in de tentoonstelling en later in architectuurcentrum Aorta - zullen we zien dat het belangrijk is om te dromen en nieuwe manieren van kijken aan te wenden om te kunnen omgaan met de gevolgen van stedelijke veranderingen, zoals stilstand, krimp, leegstand, vergrijzing, hoge werkeloosheid, vergrote tegenstellingen tussen rijk en arm etc.

Fictief, kleinschalig, historisch, beeldend, door middel van verschillende perspectieven en scenario’s zal worden gesproken over stedelijke transitie. Welke positie neem je in als kunstenaar, als beschouwer? Ben je als ontwerper, politicus of beleidsmaker ondernemend, beschouwend, of beide? Wat en wie heb je ge dentificeerd? Welke kansen zie je en hoe buig je die om naar een werkbare situatie? Hoe doen we het hier en op andere plekken?

We komen samen met beeldenmakers, planners, historici, beleidmakers, zoals Theo Baart, Expodium, Christiaan Fruneaux en Vincent Schippers, Evelyn Galsdorf, Jurgen Hoogendoorn, Marion Jacobse, Hans Jungerius, Indira van het Klooster, Pink Pony Express, Tate Shaw, Jasper Stam, Hans Venhuizen, Xander Windsant Vermeulen, vele anderen en het publiek.

Kosten zijn 7,50 euro of studenten 5 euro. Aanmelden verplicht, info@fotodok.org.


Tip!

Maak van je mooiste foto's een blijvende herinnering en ontvang 10 procent korting als je via ons bestelt bij de Fotofabriek met kortingscode fte10bk15

Recent toegevoegde exposities

Horst P. Horst - Photographer of Style
26 september 2015 - 10 januari 2015, Rotterdam
Horst P. Horst - Photographer of Style
World Press Photo 2015
23 september 2015 - 15 oktober 2015, Eindhoven
World Press Photo 2015
Pride Photo Award 2015
18 september 2015 - 25 oktober 2015, Amsterdam
Pride Photo Award 2015

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl