Transitions Debat

15 mei
Op 23 mei (13-18 uur in Utrecht) organiseert FOTODOK in samenwerking met CBKU en architectuurcentrum Aorta een middag over stedelijke gebieden in (gedwongen) transitie, nieuwe toekomstscenario’s én het belang van fotografen, kunstenaars en ontwerpers hierin.

In Transitions wordt gekeken naar stedelijke gebieden in transitie, die bezig zijn met een herdefini ring van hun bestaan(smiddelen). Een herdefini ring die vaak wordt afgedwongen door (slechte) economische en demografische ontwikkelingen, in combinatie met onmachtige politieke antwoorden op dit soort situaties. Tijdens de verschillende onderdelen van het debat - dat plaatsvindt in de tentoonstelling en later in architectuurcentrum Aorta - zullen we zien dat het belangrijk is om te dromen en nieuwe manieren van kijken aan te wenden om te kunnen omgaan met de gevolgen van stedelijke veranderingen, zoals stilstand, krimp, leegstand, vergrijzing, hoge werkeloosheid, vergrote tegenstellingen tussen rijk en arm etc.

Fictief, kleinschalig, historisch, beeldend, door middel van verschillende perspectieven en scenario’s zal worden gesproken over stedelijke transitie. Welke positie neem je in als kunstenaar, als beschouwer? Ben je als ontwerper, politicus of beleidsmaker ondernemend, beschouwend, of beide? Wat en wie heb je ge dentificeerd? Welke kansen zie je en hoe buig je die om naar een werkbare situatie? Hoe doen we het hier en op andere plekken?

We komen samen met beeldenmakers, planners, historici, beleidmakers, zoals Theo Baart, Expodium, Christiaan Fruneaux en Vincent Schippers, Evelyn Galsdorf, Jurgen Hoogendoorn, Marion Jacobse, Hans Jungerius, Indira van het Klooster, Pink Pony Express, Tate Shaw, Jasper Stam, Hans Venhuizen, Xander Windsant Vermeulen, vele anderen en het publiek.

Kosten zijn 7,50 euro of studenten 5 euro. Aanmelden verplicht, info@fotodok.org.


Recent toegevoegde exposities

Vis - Nederlandse zeevissers aan het werk
6 november 2015 - 7 februari 2016, Vlaardingen
Vis - Nederlandse zeevissers aan het werk
New York
8 november 2015 - 15 januari 2016, Amsterdam
New York
Dear Kublai Khan
7 november 2015 - 19 december 2015, Den Haag
Dear Kublai Khan
Horst P. Horst - Photographer of Style
26 september 2015 - 10 januari 2015, Rotterdam
Horst P. Horst - Photographer of Style

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl