Fotoexpositie.nl
Exposities
Fotografen
Opleidingen
Nieuwsbrief
Linkpartners


Voorpagina > Nieuws > Transitions Debat
Transitions Debat

Op 23 mei (13-18 uur in Utrecht) organiseert FOTODOK in samenwerking met CBKU en architectuurcentrum Aorta een middag over stedelijke gebieden in (gedwongen) transitie, nieuwe toekomstscenario’s én het belang van fotografen, kunstenaars en ontwerpers hierin.

In Transitions wordt gekeken naar stedelijke gebieden in transitie, die bezig zijn met een herdefini‘ring van hun bestaan(smiddelen). Een herdefini‘ring die vaak wordt afgedwongen door (slechte) economische en demografische ontwikkelingen, in combinatie met onmachtige politieke antwoorden op dit soort situaties. Tijdens de verschillende onderdelen van het debat - dat plaatsvindt in de tentoonstelling en later in architectuurcentrum Aorta - zullen we zien dat het belangrijk is om te dromen en nieuwe manieren van kijken aan te wenden om te kunnen omgaan met de gevolgen van stedelijke veranderingen, zoals stilstand, krimp, leegstand, vergrijzing, hoge werkeloosheid, vergrote tegenstellingen tussen rijk en arm etc.

Fictief, kleinschalig, historisch, beeldend, door middel van verschillende perspectieven en scenario’s zal worden gesproken over stedelijke transitie. Welke positie neem je in als kunstenaar, als beschouwer? Ben je als ontwerper, politicus of beleidsmaker ondernemend, beschouwend, of beide? Wat en wie heb je ge•dentificeerd? Welke kansen zie je en hoe buig je die om naar een werkbare situatie? Hoe doen we het hier en op andere plekken?

We komen samen met beeldenmakers, planners, historici, beleidmakers, zoals Theo Baart, Expodium, Christiaan Fruneaux en Vincent Schippers, Evelyn Galsdorf, Jurgen Hoogendoorn, Marion Jacobse, Hans Jungerius, Indira van het Klooster, Pink Pony Express, Tate Shaw, Jasper Stam, Hans Venhuizen, Xander Windsant Vermeulen, vele anderen en het publiek.

Kosten zijn 7,50 euro of studenten 5 euro. Aanmelden verplicht, info@fotodok.org.


>>> Terug naar de nieuwspagina
 Suggesties    Adverteren    Contact    Disclaimer and Copyright