World Photography Awards geopend voor inzendingen

29 juni 2010
Professionele en amateurfotografen kunnen met hun foto’s deelnemen aan de Sony World Photography Awards (SWPA). De SWPA zijn gericht op bevordering van het werk van fotografen over de hele wereld. Het werk van de winnaars in de professionele en open categorie wordt tentoongesteld in galeries en steden over de hele wereld. De uiteindelijke winnaar ontvangt 25.000 dollar en een volledige spiegelreflex uitrusting. Tot 5 januari 2011 kan beeldmateriaal worden ingezonden.

Voortbouwend op het succes van het jaarlijkse World Photography Festival in Cannes, wordt het festival in 2010 en 2011 ook in San Francisco, Mexico, Shanghai en Londen gehouden. De tour eindigt in Londen waar in 2011 voor het eerst de Sony World Photography Awards ceremonie plaats vindt. Hier wordt ook de winnaar van de prestigieuze Iris d or prijs bekend gemaakt.

Het World Photography Festival is de gelegenheid voor fotografen uit de hele wereld om elkaar te ontmoeten en te praten over de laatste trends, uitdagingen en vernieuwingen in de hedendaagse fotografie. Elk festival toont de Sony World Photography Awards winnaars en zorgt voor praktische workshops, tentoonstellingen, lezingen, recensies en een portfolio fotografie symposium gepresenteerd door vooraanstaande mensen uit de fotografiewereld.

Winnaars van de professionele en open categorieën ontvangen hun prijs tijdens de Sony World Photography Awards ceremonie in Londen op 27 april 2011. De overall winnaar van de Iris d’Or / Sony World Fotograaf van het Jaar wordt gekozen uit de verschillende categoriewinnaars en wordt tijdens de ceremonie bekend gemaakt. De winnaar ontvangt 25.000 duizend dollar en een volledige Sony Alpha digitale spiegelreflexcamera uitrusting. De overall winnaar van de 'Open'-competitie ontvangt 5.000 dollar een Sony Alpha digitale spiegelreflexcamera camera-uitrusting.

Wedstrijd voor fotografiestudenten: thema ‘Surveillance’ De World Photography organisatie streeft ernaar om de volgende generatie studenten te ondersteunen en met elkaar te verbinden via Student-Focus, een wereldwijd onderwijsprogramma en wedstrijd. Door het partnerschap met Young Tate Online, zal het Student Focus-programma 2011 aansluiten bij de nieuwe Tate Modern-fototentoonstelling in Londen, Exposed: Voyeurisme, Toezicht en Camera.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
16 juni 2018 - 16 september 2018, IJsselstein
Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
Brick, Pixel, Fiction
14 juni 2018 - 7 juli 2018, Eindhoven
Brick, Pixel, Fiction
Cityscapes + Birdmen
22 juni 2018 - 5 augustus 2018, Amsterdam
Cityscapes + Birdmen

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl