Somfy Photography Award

24 juli 2020

Het Nederlands Fotomuseum presenteert vanaf 2 oktober 2020 de Somfy Photography Award met nieuw werk van de negen genomineerde fotografen: Roderik Henderson, Géraldine Jeanjean, Stephan Keppel, Matthieu Litt, Antoinette Nausikaã, Martine Stig, Dustin Thierry, Maarten Tromp en Jordi Ruiz Cirera. Somfy Photography Award (SPA) is een tweejaarlijkse internationale fotografieprijs die professionele fotografen de gelegenheid biedt om nieuw werk te maken over een van tevoren bepaald thema.

Bas Losekoot, genomineerden Somfy Photography Award Rotterdam
Bas Losekoot, genomineerden Somfy Photography Award Rotterdam

In november 2019 zijn negen kandidaten genomineerd. Deze kandidaten werken momenteel aan nieuw werk binnen het thema Gimme Shelter. Het werk dat zij voor de Award maken wordt dit najaar samengebracht in een groepstentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. Aan de hand daarvan kiest een internationale vakjury een eerste en tweede winnaar. De prijzen bestaan respectievelijk vijftienduizend en vijfduizend euro. Voor het maken van nieuw werk is een budget van tweeduizend euro per fotograaf beschikbaar. Op 23 oktober 2020 worden de winnaars in het Nederlands Fotomuseum bekend gemaakt.Somfy Photography AwardWe zijn zeer verheugd dat we de resultaten van de Somfy Photography Award 2020 in ons huis kunnen tonenSomfy Photography Award, zegt Birgit Donker, directeur van het Nederlands Fotomuseum. Somfy Photography AwardMet het werkbudget dat de fotografen ontvangen, kunnen zij nieuw werk maken. En nu dus ook tonen aan het publiek. Op die manier willen wij samen met Somfy bijdragen aan de ontwikkeling van bewezen talent.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl