Fotoexpositie.nl
Exposities
Fotografen
Opleidingen
Nieuwsbrief
Linkpartners


Voorpagina > Nieuws > Nederlander Rob Hornstra wint Sony World Photography Award in de categorie Arts and Culture
Nederlander Rob Hornstra wint Sony World Photography Award in de categorie Arts and Culture

De Nederlandse fotograaf Rob Hornstra heeft een Sony World Photography Award 2012 gewonnen. Hij won met zijn fotoserie Sochi Singers de titel fotograaf van het jaar 2012 in de categorie Arts and Culture die onderdeel is van de professionele SWPA-competitie.

De foto’s zijn genomen in restaurants in Sochi, een toeristische Russische badplaats. Hornstra heeft hier zangers gefotografeerd die elke avond bezoekers vermaken met een vast repertoire Russische muziek. Het viel hem op dat deze artiesten geen achtergrondmuziek maken waarbij gasten met elkaar kunnen praten. In plaats daarvan schroeven zij het volume flink op en wordt er juist gezongen en gedanst.

L’Iris d’Or Overall Winnaar
Overall winnaar is de Amerikaanse fotograaf Mitch Dobrowner. Hij krijgt de prestigieuze L’Iris d’Or Sony World Photography Awards Photographer of the Year 2012 award. Hij treedt toe tot de World Photographic Academy en krijgt daarnaast 25.000 dollar en een volledige Sony digitale spiegelreflexcamera-uitrusting. De SWPA-awards bestaan uit verschillende wedstrijden voor fotografen van verschillende niveaus. Dit jaar koos de jury de winnaars uit ruim 112.000 afbeeldingen uit 171 landen; het grootste aantal inzendingen ooit.

Rob Hornstra
Rob Hornstra is documentairefotograaf. Sinds zijn afstuderen in 2004 heeft hij gewerkt aan veel internationale projecten. Hij publiceerde zeven boeken en heeft deelgenomen aan tal van solo-exposities in binnen- en buitenland. Hornstra kreeg zijn titel en een Sony camera-uitrusting tijdens de gala ceremonie op het Sony World Photography Awards Gala in Londen.


>>> Terug naar de nieuwspagina
 Suggesties    Adverteren    Contact    Disclaimer and Copyright