Jury Paul Huf Award 2012 bekend

7 maart
De namen van de juryleden voor de Foam Paul Huf Award 2012 zijn bekend. De jury bestaat uit Simon Baker (juryvoorzitter, curator fotografie Tate Modern, Londen), Nathalie Herschdorfer (directeur internationaal fotografiefestival Alt. +1000, Zwitserland), Darius Himes (directeur Fraenkel Gallery, San Francisco / mede-oprichter Radius Books), Vasif Kortun (directeur SALT, Istanbul) en Viviane Sassen (fotograaf, Nederland).

Op 13 en 14 maart komt de jury in Amsterdam bijeen om een winnaar te kiezen uit de ingestuurde portfolio’s van een selectie van honderd genomineerden, afkomstig uit de hele wereld. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam Fotografiemuseum Amsterdam in september 2012. Op woensdag 14 maart zal de winnaar van de Foam Paul Huf Award 2012 in de loop van de middag via een persbericht bekend worden gemaakt.

De Foam Paul Huf Award wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Sinds 2007 richt de Foam Paul Huf Award zich volledig op jong, internationaal fotografietalent. In de afgelopen jaren won een inmiddels indrukwekkende lijst internationale, zeer talentvolle fotografen de prijs:

2007 - Mikhael Subotzky (1981, Zuid Afrika) en Taryn Simon (1975, Verenigde Staten);
2008 - Pieter Hugo (1976, Zuid Afrika);
2009 - Leonie Hampton-Purchas (1978,Verenigd Koninkrijk);
2010 - Alexander Gronsky (1980, Estland)
In 2011 nam Raphaël Dallaporta de Foam Paul Huf Award in ontvangst. Zijn tentoonstelling Observation was in september en oktober 2011 in Foam te zien.

Om ook dit jaar tot een internationaal representatieve selectie te komen heeft Foam twintig nominators uit verschillende delen van de wereld benaderd. Deze nominators, specialisten en deskundigen uit het fotografieveld, zijn gevraagd ieder vijf talentvolle fotografen jonger dan 35 jaar te nomineren in de regio waar hij/zij werkzaam is. De Award kan worden toegekend aan alle vormen van fotografie: van documentaire of toegepaste fotografie, tot journalistiek of vrij werk. Het werk van de winnaar moet een duidelijke eigen beeldtaal hebben en zowel inhoudelijk als formeel onderscheidend zijn.

De Foam Paul Huf Award is in het leven geroepen vanwege de bijzondere band die Foam heeft met de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Paul Huf stond bekend vanwege zijn vernieuwende manier van fotograferen en was persoonlijk betrokken bij de oprichting van Foam Fotografiemuseum Amsterdam in 2001.


Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Looking for Langston
25 november 2016 - 7 januari 2017, Amsterdam
Looking for Langston
Een veilig thuis
1 december 2016 - 31 december 2016, Noordwijkerhout
Een veilig thuis
Proud People Sri Lanka
22 november 2016 - 15 december 2015, Rotterdam
Proud People Sri Lanka

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl