Marieke van der Velden wint PANL Award

24 mei
Woensdagavond 23 mei werden de winnaars bekend gemaakt van de 21ste PANL Awards in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Marieke van der Velden won met haar Baghdad serie, de 21ste PANL Award en een geldbedrag van 2500 euro.

Uit de bijna 500 inzendingen, ingestuurd in 8 verschillende categorie n, heeft een internationale samengestelde vakjury dit jaar 47 fotografen genomineerd. De jury bestond dit jaar uit Lukas Göbel (fotograaf), Yacco Vijn (creative director TBWA Amsterdam), Peter Wisse (fotograaf & blog 500 photographers), Sophie Batterbury (picture editor Independant on Sunday) en Finlay MacKay (fotograaf).

Marieke van der Velden
Kranten en het journaal schilderen Baghdad af tot een hoop onmenselijke ellende. De ene bomaanslag na de andere, onwerkelijk voor ons in de veilige wereld. Dit was voor Marieke reden om samen met journaliste Paulien Bakker in Baghdad op zoek te gaan naar de mens achter dat 'vijandsbeeld'. Zonder enige vorm van security. Hun belangrijkste vraag was: hoe gaat het met jou?
‘Door een compleet ander beeld neer te zetten hoop ik de kijker aan het denken te zetten; Voor de kijker voelt de media aan als de waarheid, maar het is maar net naar welke kant de fotograaf fotografeert. Deze serie geeft de onbelichte kant van Baghdad aan’.

Carla Kogelman
Met maar liefst 3 prijswinnende series is Carla Kogelman ruim vertegenwoordigd in de studentencategorie. Mat haar opvallende zwartwit series was zij favoriet bij de jury. In deze serie gaat Carla op zoek naar hoe kinderen in een traditioneel gezin opgroeien. Carla won hiermee 500 euro.

Elk jaar verschijnt de PANL Annual, een fotoboek met de prijswinnende en genomineerde foto’s van de PANL Awards, gekozen door een internationale jury.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Gay in Uganda
19 september 2017 - 23 oktober 2017, Amsterdam
Gay in Uganda
Ik ben een geboren buitenlander
23 september 2017 - 3 juni 2018, Amsterdam
Ik ben een geboren buitenlander
Foam Talent
22 september 2017 - 12 november 2017, Amsterdam
Foam Talent

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl