Bekijk het Nederlands Fotomuseum thuis

25 maart 2020

Bekijk het Nederlands Fotomuseum vanaf de bank op uw laptop, mobiel of tablet. Het Nederlands Fotomuseum is het nationale museum voor fotografie uit Nederland en verzamelt visuele verhalen die ertoe doen.

Ed van der Elsken, Marseille (1974), Nederlands Fotomuseum
Ed van der Elsken, Marseille (1974), Nederlands Fotomuseum

Archive dive
Heb je 1 minuut? Want exact zo lang duurt iedere aflevering van onze serie Archive Dive. Voor deze serie halen het hoofd collecties Martijn van den Broek en restaurator Katrin Pietsch bijzondere collectiestukken uit het depot. In 1 minuut wijzen ze je op details of vertellen ze het verhaal achter de foto.
Bekijk op YouTubeDe Collectie belicht door...
In de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door... werpen gastcuratoren een blik op de rijke museumcollectie en met gekozen beelden een tentoonstelling samen te stellen. Dit jaar is dat de jonge fotograaf Marwan Magroun. Fotografen/kunstenaars Vincent Mentzel, Stephan Vanfleteren, Eddy Posthuma de Boer, Jan Cremer, Charlotte Dumas en Bertien van Manen gingen Magroun al voor. Zij vertellen in zes korte films welke keuzes ze maakte en waarom.
Bekijk op YouTube

Collectie online
De Collectie bestaat uit ruim 5,5 miljoen beelden. Talloze daarvan zijn gedigitaliseerd en te bekijken in de beeldbank van het museum.
Bekijk de collectie online

Fotografen uitgelicht
Het Nederlands Fotomuseum beheert meer dan 160 archieven van historische en eigentijdse fotografen en heeft daarmee een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland in handen. In Uitgelicht zoomt het museum in op bijzondere fotografen uit de collectie.
Bekijk Cas Oorthuys
Bekijk Ed van der Elsken

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl