Museumnacht in Las Palmas

5 maart
Speciaal voor de Museumnacht op slaan het Nederlands Fotomuseum de SKVR BeeldFabriek en LP2 op 10 maart de handen ineen en brengen gezamenlijk in een feestelijk programma een ode aan het Nederlandse Fotoboek dat tot in de late uurtjes doorgaat. Primeur is de tentoonstelling Feest van het Fotoboek, een overzicht van de meest bijzondere Nederlandse fotoboeken van 1945 tot nu, die deze avond om 20.00 uur geopend wordt.

Laat je verrassen in een van de nachtelijke rondleidingen in het museum, op de rode loper in de Step & Stand van Rotterdam Modestad en schitter als personage in de meeslepende beeldroman - een remake van Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés van Ed van der Elsken - die we gedurende deze nacht gaan maken in SKVR Beeldfabriek. Natuurlijk wordt de Museumnacht groots gevierd tot diep in de nacht tijdens het spetterende feest van het fotoboek in LP2 met DJ’s, Ex Vandals, Ron Wood en Pop on Acid, een performance van DEE & JAY en een visuele show van VJ Klebowax.

Programma
20.00-02.00 - Tentoonstelling Feest van het Fotoboek in het Nederlands Fotomuseum (opening tentoonstelling om 20 uur)
20.00-02.00 - Doorlopend beeldroman maken in SKVR BeeldFabriek 20.00-22.00 - Nachtelijke rondleidingen (30 min)
21.00-02.00 - Let’s party in Las Palmas! Het grote feest van het fotoboek in LP2 met DJ’s, Ex Vandals, Ron Wood en Pop on Acid, een performance van DEE & JAY en een visuele show van VJ Klebowax. Incl. Midnight catering met mini-kapsalons.

Kinderprogramma
Ook voor kinderen is het een feestelijke boel. In de tentoonstelling Feest van het Fotoboek is een speciale hoek met de leukste kinderfotoboeken. Er is voor jong (en oud) van alles te ontdekken over fotografie in de grootste donkere kamer van Nederland waar verhalen tot leven komen. Met het foto-doeboek 5 x springen, kunnen kinderen met grote sprongen door de fotografie en in de SKVR BeeldFabriek schitteren als hoofdrolspelers in een fotoboekroman. Swingen? Iedereen danst mee op het grote fotoboekenfeest in LP2.

Overige tentoonstellingen die ook te zien zijn
De Donkere Kamer
Bijzondere verhalen uit de Nederlandse Fotografie
War as Ever! Tracey MacKenna & Edwin Janssen

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.inlaspalmas.nl


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
16 juni 2018 - 16 september 2018, IJsselstein
Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
Brick, Pixel, Fiction
14 juni 2018 - 7 juli 2018, Eindhoven
Brick, Pixel, Fiction
Cityscapes + Birdmen
22 juni 2018 - 5 augustus 2018, Amsterdam
Cityscapes + Birdmen

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl