Apeldoorn Photo start online museum

31 januari 2021

Apeldoorn Photo opent een online fotomuseum met een combinatie van beeld en woord. Met audiofragmenten en een podcast geeft de fotograaf een kijkje achter de schermen.

Sven Scholten, Mooi Volk
Sven Scholten, Mooi Volk

Initiatiefnemer Bart van Uitert: 'In 2018 was ik, als bestuurslid van Apeldoorn Photo, op zoek naar een geschikte ruimte om een landelijke expositie naar Apeldoorn te halen. Wij konden hiervoor helaas geen geschikte plek vinden waardoor die expositie toen niet kon doorgaan. Een teleurstellende ervaring die aan de basis ligt van het museum. Daarnaast bedacht ik me, het is eigenlijk best gek dat er in Apeldoorn geen vaste plek is voor fotografie. Het creëren van een fysiek museum is, zeker in deze tijd, lastig. Daarom een online museum. Wij gaan we het gewoon doen. En wie weet waar dit in de toekomst toe kan leiden.'

Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo vervolgt: 'Er is überhaupt niet heel veel aanbod voor expositie locaties. Kijk bijvoorbeeld naar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Hilversum, zij hebben een eigen fotomuseum. In Apeldoorn zetelt natuurlijk de Fotovakschool en een eigen fotomuseum zou echt een mooie aanvulling zijn. Het online museum past wat ons betreft ook heel goed in onze gedachte van een overkoepelend fotografie platform naast het Festival, Fotocafé en de Stadsfotograaf'.

Het museum start met de expositie van Stadsfotograaf Sven Scholten. Zijn project Mooi Volk heeft in de Grote Kerk van Apeldoorn gehangen. Maar helaas is ook deze locatie gesloten in verband met het coronavirus. Een selectie van het werk is nu te zien in het online museum.Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl