Tropenmuseum zoekt Mekka selfies

23 juli 2018

Van 19 t/m 23 augustus vindt dit jaar de hadj plaats. De hadj is de belangrijkste islamitische bedevaart waar elk jaar miljoenen mensen aan deelnemen, waaronder duizenden Nederlanders. Voor de tentoonstelling Verlangen naar Mekka, die vanaf 15 februari 2019 in het Tropenmuseum in Amsterdam te zien is, is het museum op zoek naar Mekka selfies.

AP Hollandse Hoogte
AP Hollandse Hoogte

Ga jij dit jaar op bedevaart naar Mekka of heb je in voorgaande jaren een mooie selfie in Mekka gemaakt? Van jezelf of een groepsselfie samen met familie en vrienden? Stuur jouw selfie voor 23 september 2018 naar info@tropenmuseum.nl en maak kans op een plek in de tentoonstelling Verlangen naar Mekka.Verlangen naar Mekka is vanaf 15 februari 2019 te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam en was in 2013 te zien in Museum Volkenkunde in Leiden. De tentoonstelling geeft een uniek inzicht in een van de grootste spirituele, religieuze en culturele fenomenen ter wereld. Wat trekt de pelgrims? Welk verlangen drijft hen? Welke rituelen vervullen zij? Welke indrukken en ervaringen doen zij op, onderweg, ter plekke en na terugkomst? Aan de hand van persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims neemt deze tentoonstelling je mee naar een van de heiligste plekken op aarde.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl