Oekraïense fotograaf wint publieksprijs Pride Photo Award

24 oktober 2016

De Oekraïense fotograaf Lana Yanovska wint met Polariteit, een serie over androgynie en genderexpressie, de publieksprijs van de editie 2016 van Pride Photo Award. Van de 13.156 mensen die de Oude Kerk bezochten, waar de expositie met de winnende foto's van Pride Photo Award 2016 te zien waren, stemde bijna een op de zes voor Polariteit.

Lana Yanovska, Polariteit
Lana Yanovska, Polariteit

Voor haar winnende serie vroeg Yanovska androgyne mensen om tweemaal te poseren: eemaal meer klassiek mannelijk en eenmaal meer vrouwelijk. Zo maakt ze duidelijk hoezeer genderrollen een act zijn, en confronteert ze ons met onze eigen gendernomen. De serie won tevens de eerste prijs in de thema categorie van dit jaar: Insiders/Outsiders.De serie Mélanie en haar familie van de Franse fotograaf Vincent Gouriou werd tweede. Hij toont ons een intiem kijkje in het dagelijkse leven van een jong transgender meisje op het Bretonse platteland, en de warmte en geborgenheid die ze vindt bij haar familie.

De serie Manhattan, Zondag van de Amerikaanse fotograaf Richard Renaldi werd derde. Speels leidt de series ons door het nachtleven van Manhattan, terwijl zaterdagnacht langzaam overvloeit in zondagochtend.

De winnende series tonen elk op hun eigen manier een intrigerende transformatie, en de schoonheid van diversiteit: zowel in het dagelijks leven, als in de verscheidenheid aan fotografische stijlen.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl