Lezing Michel Szulc-Krzyzanowsky

12 april
Op vrijdag 20 april komt Michel Szulc-Krzyzanowski samen met Vanya Pieters naar de Fotoacademie in Groningen voor een lezing. Daarnaast bespreekt Szulc-Krzyzanowski ook de portfolio’s van een geselecteerd aantal studenten van de academie.

Michel Szulc-Krzyzanowski (Oosterhout, 1949) reist al sinds zijn academietijd de hele wereld over naar verlaten en fotogenieke locaties voor zijn foto’s, maar ook op zoek naar bijzondere mensen en situaties voor zijn sociaal-documentaire projecten. Aan het begin van zijn carrière werd hij wereldwijd bekend met zijn fotosequenties die vanaf het begin van de jaren zeventig regelmatig geëxposeerd werden. Hij maakte tot nu toe zestien fotoboeken en zijn werk werd veelvuldig gepubliceerd in binnen- en buitenlandse media. Momenteel woont en werkt Szulc-Krzyzanowski in Mexico, in zijn zelfontworpen kampeerauto de ‘Fuso Szulc’, en richt hij zich met name op zijn projecten.

Vanya Pieters is autodidact fotograaf. Pieters studeerde onder andere aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en volgt op dit moment de master Film & Photographic Studies aan de Universiteit van Leiden, waardoor zij zich ook op andere vlakken bezighoudt met fotografie. Daarnaast is zij onder andere werkzaam bij GUP, I Shot The Band en World Press Photo.

What the world has never seen
Vanya Pieters is de producent van het huidige project van Szulc-Krzyzanowski: What the world has never seen. Het project is een onderzoek naar het omgaan met de privacy van anderen; ieder mens heeft tenslotte recht op zijn of haar geheimen. Szulc-Krzyzanowski reist de hele wereld over om mensen die te ontfutselen, maar vervolgens belooft hij ze aan niemand door te vertellen.

Reserveren
De lezing staat open voor iedereen, reserveren is mogelijk via lezingmskgrn@fotoacademie.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. De kosten zijn 5 euro.

Michel Szulc-Krzyzanowski & Vanya Pieters
Portfolioreviews: vrijdag 20 april vanaf 13.00 uur
Lezing: vrijdag 20 april van 19.30 tot 21.30 uur
Fotoacademie Groningen
Lutkenieuwstraat 5
9712 AW Groningen


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Gold and Silver
20 april 2018 - 10 juni 2018, Amsterdam
Gold and Silver
Dutch' Exposure
21 april 2018 - 19 mei 2018, Amsterdam
Dutch' Exposure
Afrotopia
14 april 2018 - 2 september 2018, Berg en Dal
Afrotopia

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl