Fotonieuws 2011

Museon Wildlife Photo Community

Op de zondagen 15 januari en 19 februari organiseert het Museon in Den Haag traditiegetrouw bijeenkomsten waar natuurfotografie door het publiek centraal staat.
>>> lees verder

Workshops Amsterdams Centrum voor Fotografie

Voor 2012 heeft het ACF een programma samengesteld met workshops voor zowel de beginnende als gevorderde fotografen. Inspirerende en bekende fotografen zijn gevraagd voor de begeleiding van de verschillende workshops.
>>> lees verder

Noorderlicht 2012

De Friese editie van de jaarlijkse Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie heeft in 2012 Museum Belvéldère in Oranjewoud als hoofdlocatie. Van 2 september tot en met 7 oktober 2012 brengt Noorderlicht hoogwaardige fotografie van over de hele wereld naar het zuidoosten van Friesland.
>>> lees verder

Inzenden voor 21e PANL Awards

PANL organiseert dit jaar voor de 21ste keer de PANL Awards. De wedstrijd voor fotografen die werkzaam zijn in de toegepaste fotografie. Dus ben je een Advertising, Editorial of Fashion fotograaf, zorg dan dat je meedingt naar de PANL Award #21!
>>> lees verder

Artist Talk bij het ACF

Ilona Plaum en Carolin Reichert vertellen dinsdag 20 december om 20 uur over het tot stand komen van hun werk en hun inspiratiebronnen. Na afloop is er gelegenheid om de fotografen te ontmoeten en na te praten onder het genot van een drankje.
>>> lees verder

Kinderworkshop portretfotografie in Foam

Ben jij gek op fotograferen en wil je leren hoe je een goed portret maakt? In de kerstvakantie kun je meedoen aan een portretworkshop in Foam in de stijl van Joel Sternfeld. Deze wereldberoemde Amerikaanse fotograaf maakt bijzondere portretten.
>>> lees verder

Foam haalt bezoekersrecord in jubileumjaar

Foam heeft ruim een maand voor het einde van het kalenderjaar al haar eigen bezoekersrecord uit 2009 gebroken. Inmiddels bezochten dit jaar ruim 195.000 geïnteresseerden het museum. Momenteel viert Foam haar tienjarig bestaan met The Future of the Photography Museum, het sluitstuk van het jubileumjaar.
>>> lees verder

Onbekende foto’s Ed van der Elsken duiken op

Midden in de Summer of Love van 1967 heeft Ed van der Elsken de tijdgeest van hoop en liefde meesterlijk gevangen met zijn iconische en wereldberoemde foto Beethovenstraat 1967. Van der Elsken zag op een zonnige dag drie jonge vrouwen de Beethovenstraat oversteken. Hij aarzelde niet en maakte de foto die voor velen het beeld van Amsterdam in de sixties bepaalde.
>>> lees verder
Ed van der Elsken, Nederlands Fotomuseum, courtesy Annet Gelink Gallery

Bijzondere verhalen uit de Nederlandse fotografie

Sinds dit weekend biedt het Nederlands Fotomuseum met de tentoonstelling De Donkere Kamer de enige permanente presentatie in Nederland over de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Aan de hand van de collectie van het museum wordt ruim 185 jaar fotografie tot leven gewekt.
>>> lees verder
Nederlands Fotomuseum

Fotofestival Epe 2012

Diverse fotografen delen tijdens dit Fotofestival Epe hun passie voor fotografie met de bezoekers. Naast organiserend fotograaf Liesbeth van Asselt werken ook Martin Hogeboom, Mich Buschman, Klaas Jan van der Weij en Johan Elzenga mee aan het festival.
>>> lees verder

Inge van Iersel wint Photo Acadamy Award 2011

Inge van Iersel is de winnaar van de Photo Academy Award 2011. Van Iersel studeerde aan AKV|Sint Joost in Breda en wint met het boek I Love You Forever, over een gezin in financiële problemen, zonder vaste woning en Bureau Jeugdzorg dat zich met de opvoeding van de kinderen bemoeit. Inge van Iersel werkte drie jaar aan de serie: ‘Ik werd vooral geraakt door de vechtlust van het gezin, de kracht om ondanks alles positief te blijven, de humor en speelsheid waarmee ze het dagelijks leven lichter maken en boven alles de onuitputtelijke liefde voor elkaar’.
>>> lees verder
Inge van Iersel

Workshops ACF najaar 2011

Dit najaar organiseert het weer een aantal inspirerende workshops voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf. Of je nu alles vanaf de basis wilt leren, je eigen visuele handschrift wilt ontwikkelen, documentaire thema’s uit wilt werken, veelzeggende portretten of fantasievolle autonome beelden wilt maken.
>>> lees verder

De Donkere Kamer #6

Deze keer in De Donkere Kamer o.a. Hans Aarsman, Scarlett Hooft Graafland, Klaas Jan van der Weij en Wim Melis. Het nieuwe seizoen opent op maandag 5 september om 20.00 uur.
>>> lees verder

Foam Lab presenteerd Flickr Op

Waarom brengen we dagelijks uren door op sociale media en niet in het museum? Ga op zoek naar het antwoord tijdens Flickr Op in Foam. Met onder andere installaties en workshops tovert Foam Lab tijdens haar tweede evenement het museum om tot sociaal netwerk, mediator en speelplek voor iedereen die van fotografie en sociale media houdt.
>>> lees verder

Steenbergen Stipendium 2011

De genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2011, de belangrijkste prijs voor jonge fotografen in Nederland, zijn bekend!
>>> lees verder
Guus Kaandorp

Lezing door de Russische fotografe Ksenia Galiaeva

In het Stedelijk Museum ’s-hertogenbosch een lezing door de Russische fotografe Ksenia Galiaeva.De lezing gaat over praktische ‘problemen’ van de fotografie als het monoculair perspectief, het lichaam van de kijker en de verbeelding van tijd en geheugen
>>> lees verder
Ksenia Galiaeva

FotoFestival Naarden 2011 succesvolste uit de geschiedenis

Het FotoFestival Naarden 2011, dat afgelopen zondag werd afgesloten, is met 23.200 betalende bezoekers het best bezochte uit de geschiedenis. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8 is het ook de hoogst gewaardeerde editie. Milaan, Nanking, Canada en diverse Nederlandse gemeenten zijn geïnteresseerd in (deel)tentoonstellingen van het festival.
>>> lees verder

Laatste kans inschrijven Photo Academy Award 2011

Wil je als startend fotograaf in beeld komen bij de betere bureaus, bladen, galeries, musea en ook nog kans maken op de hoofdprijs? Schrijf je dan in voor de Photo Academy Award 2011. Je kunt je nog inschrijven tot en met zaterdag 25 juni, 16.00 uur.
>>> lees verder

Onbekende foto’s China-reis Robert Capa

Onbekende foto’s die fotograaf Robert Capa in 1938 in China maakte worden voor het eerst belicht in een fotoboek dat verschijnt in de reeks Rijksmuseum Studies in Photography. Vele nooit eerder gepubliceerde foto’s vertellen meer over de reis van Capa door China met de Nederlandse filmmaker Joris Ivens en cameraman John Fernhout.
>>> lees verder
Robert Capa, Joris Ivens in China, 1938

De Donkere Kamer #5

Deze vijfde editie van De Donkere Kamer op 4 juli zit weer vol met inspirerende projecten en scherpe visies uit de fotografie-wereld. Mark Kuipers, genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2011, geeft een nieuwe kijk op huwelijksfotografie. Conservator Hans Rooseboom spreekt over het belang van fotografisch geschiedschrijven.
>>> lees verder

Record aantal bezoekers openingsweekend FotoFestival Naarden

Met bijna tweeënhalfduizend bezoekers, een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie, beleefde het FotoFestival Naarden het afgelopen weekend de beste opening uit de geschiedenis. Het festival in Naarden Vesting is nog geopend t/m zondag 19 juni.
>>> lees verder
Joost van den Broek

Nederlandse fotografen in New York

In de expositie Dutch Delight laten 25 Nederlandse fotografen hun werk zien op het New York Photo Festival. De expositie is van 11-15 mei in New York en opent op 11 mei om 16.00 uur. De curator van de tentoonstelling is Aloys Ginjaar, oprichter van de Amsterdamse Fotografenavond.
>>> lees verder
Peter van de Wijngaart

Boekpresentatie Marrigje de Maar

Op vrijdag 8 april van 17.00-19.00 uur presenteert Huis Marseille het boek Red Roses Yellow Rain van de Nederlandse fotograaf Marrigje de Maar. Het boek wordt uitgegeven in het kader van de gelijknamige expositie.
>>> lees verder
Marrigje de Maar, Guizhou, Grootmoeder, 11-11-2005

Rijksmuseum verwerft historische foto’s Vincent Mentzel

De foto’s komen uit de periode 1965-2010 en werden voornamelijk gemaakt in de periode dat Mentzel werkzaam was voor NRC Handelsblad. De collectie geeft een prachtig overzicht van de recente geschiedenis in binnen- en buitenland.
>>> lees verder
Vincent Mentzel, Joop den Uyl op een verkiezingsbijeenkomst van de PvdA, 1972

Workshop Popfotografie

Guy Kokken geeft in samenwerking met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond tijdens het jaarlijkse festival Sonic Connections een workshop popfotografie. De workshops worden gegeven van 19 t/m 23 april. Op Sonic Connections vind je de nieuwste ontwikkelingen uit de Vlaamse en Nederlandse alternatieve pop- en rockmuziek.
>>> lees verder
Guy Kokken, Thou

Gouden Grijns voor de grappigste foto

De Gouden Grijns is een nieuwe jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de grappigste foto van het afgelopen jaar. Voor de Grijns van 2010 kan nog worden ingezonden t/m 31 maart 2011. Het staat alle beroepsfotografen en fotografiestudenten in Nederland vrij om werk in te sturen.
>>> lees verder

25 jaar Hollandse Hoogte

Alle Hollandse Hoogte-fotografen zijn gevraagd om 25 uur uit het leven van een 25-jarige te fotograferen. Een moeder van 25 met vier kinderen, een jongen die op een seminarie zit om priester te worden, een veteraan uit het leger, professioneel zwemster Inge Dekker en nog ruim honderd andere 25-jarigen zijn het resultaat van dit project.
>>> lees verder
Deborah Vercammen

Rob Voss winnaar Gelders Nieuwsfoto 2010

De Apeldoornse fotograaf Rob Voss wint Gelders Nieuwsfoto 2010, met een foto gemaakt van een leger oefening in Burgers Zoo. De jury onder voorzitterschap van voormalig commissaris van de koningin Jan Terlouw heeft gisteren de prijs uitgereikt in het Provinciehuis in Arnhem.
>>> lees verder
Rob Voss

Wil je werken bij Noorderlicht?

Noorderlicht is op zoek naar een medewerker Communicatie en Marketing.
>>> lees verder

Inzending FotoFestival Naarden geopend

FotoFestival Naarden is hét fotofestival van Nederland en geniet wereldwijde bekendheid. Het festival is een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie of hier bedrijfsmatig mee te maken heeft. Inzenden is mogelijk tot 31 januari!
>>> lees verder
Rahi Rezvani, FotoFestival Naarden 2009

Thema’s Fotofestival Naarden

FotoFestival Naarden werkt met subthema’s voor de deeltentoonstellingen. De themans zijn: Bare Essence, Famous Heads, Just Me, Second Skin, Photoshop Mania, Polaroid versus Smartphone, Studentenwerk. Buiten de vaste thema’s zijn ook vrije projecten op het gebied van portret welkom.
>>> lees verder

Al het fotonieuws van:
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl