Fotonieuws 2010

Kinderworkshops in Foam

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam verzorgt in de zomervakantie fotografieworkshops voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, deelname is op inschrijving. Tijdens deze cursus maken de kinderen in een middag een echt glamourportret!
>>> lees verder

World Photography Awards geopend voor inzendingen

Professionele en amateurfotografen kunnen met hun foto’s deelnemen aan de World Photography Awards. De SWPA zijn gericht op bevordering van het werk van fotografen over de hele wereld. Het werk van de winnaars in de professionele en open categorie wordt tentoongesteld in galeries en steden over de hele wereld.
>>> lees verder

Caroline van Oost winnares De Wonderjaren

Maar liefst 6295 bezoekers bezochten de familietentoonstelling De Wonderjaren in Museum van Bommel van Dam in Venlo. Hierin brachten drie kunstenaars hun jeugdherinneringen samen in tekst, beeld en geluid.
>>> lees verder
Caroline van Oost, Krab

Erik Klein Wolterink winnaar Bouw in Beeldprijs 2010

Fotograaf Erik Klein Wolterink is uitgeroepen tot winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2010. Dit werd maandagmiddag 21 juni tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home’ in het Cobra Museum bekend gemaakt.
>>> lees verder
Erik Klein Wolterink

Documentaire foto-opdrachten Amsterdam 2010

Sinds 1972 laten het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Stadsarchief consequent en op artistiek niveau de stad, de bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen: fotografie als maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld op te tekenen en voor latere generaties te bewaren.
>>> lees verder

Photo Academy Award 2010

De Photo Academy Award is de fotowedstrijd welke open staat voor alle laatstejaars en vorig jaar afgestudeerde studenten van fotografie-opleidingen op HBO-niveau in Nederland en Vlaanderen.
>>> lees verder
Robin de Puy, winnaar 2009

West Side Stories

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam opent 19 mei 2010 een driejarige projectlocatie op het Confuciusplein in Amsterdam Nieuw-West. De nieuwe plek wordt een ontmoetingspunt waar mensen leren over fotografie, over elkaar en de buurt.
>>> lees verder
Projectlocatie Foam

Nominaties Bommel Van Dam Prijs 2010

Op 6 juni wordt de 14e Van Bommel Van Dam Prijs uitgereikt tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling met werk van de genomineerde kunstenaars. Voor de keuze van de deelnemende kunstenaars zijn vier selecteurs uit Nederland én vier selecteurs uit Duitsland uitgenodigd ieder een kunstenaar voor te dragen. Deze kunstenaar is woonachtig en werkzaam in Nederland respectievelijk Duitsland.
>>> lees verder

PANL Awards

De negentiende PANL Sony Award is gewonnen door fotografenduo Giuliyani (Yani en Juliette Bongers). De winnende serie van Giuliyani toont dansers van het Nederlands Danstheater in expressieve poses.
>>> lees verder
Giuliyani

Boekpresentatie Toevallig Landschap

Beeldend kunstenaar Gerco de Ruijter heeft in opdracht van Atelier Fryslân verschillende plekken in Friesland gefotografeerd met behulp van een vlieger. Deze plekken zijn door de inwoners/gebruikers van Friesland aangedragen als mooiste of meest storende plek in Friesland.
>>> lees verder
Gerco de Ruijter, 52°51’44 N 5°23’14 O, 2009, 110x110cm

Rondleiding Spaarnestad Photo

Bezoekers van het Museumweekend kunnen op zondag 11 april een kijkje nemen achter de schermen van het archief van Spaarnestad Photo. In een rondleiding door de depots wordt het thema van dit jaar, ‘Verleiden’, aan de hand van archiefonderwerpen en originele historische foto’s belicht.
>>> lees verder

De Wonderjaren voorgedragen voor Dutch Doc Award

Familietentoonstelling De Wonderjaren is voorgedragen voor de Dutch Doc Award, de jaarlijkse prijs voor documentaire fotografie in Nederland.
>>> lees verder
De Wonderjaren

Rondleidingen in Huis Marseille

Tijdens de tentoonstelling First Light: Fotografie & Astronomie organiseert Huis Marseille op een aantal zondagen gratis rondleidingen, waaraan de bezoeker op individuele basis kan deelnemen. De rondleidingen duren ongeveer 1 uur.
>>> lees verder

Nederlandse winnaar bij World Photography Awards

De organisatie van de Sony World Photography Awards heeft de Nederlandse fotograaf Richard Brocken uitgeroepen tot een van de negen winnaars in de amateurcategorieën. Hij is de winnaar van de categorie portretten.
>>> lees verder
Richard Brocken

Kinderrondleidingen in het Nederlands Fotomuseum

De rondleiding QUICKSCAN NL is een interactieve doe-rondleiding voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar door de tentoonstelling QUICKSCAN NL#01, Fotografie Nu.
>>> lees verder
foto: anoniem, Nederlands Fotomuseum

Alexander Gronsky wint Paul Huf Award

Op donderdag 11 maart is Alexander Gronsky (Estland, 1980) door de jury van de Paul Huf Award 2010 als winnaar gekozen. Gronsky kreeg de prijs voor zijn werk over Rusland dat hij maakte tussen 2007 en 2010.
>>> lees verder
Alexander Gronsky, Less Than One, Komsomolsk on Amur, Russia, 2007

Pim Ras ook winnaar Gelders Nieuwsfoto

In aanwezigheid van ongeveer 100 belangstellenden is vanavond in het Provinciehuis in Arnhem de Gelders Nieuwsfoto 2009 uitgereikt aan Pim Ras. Hij won de prijs met een foto uit de categorie Algemeen Nieuws die gemaakt is op 30 april in Apeldoorn.
>>> lees verder
Pim Ras, GNF 2009, vakjuryprijs,  de foto van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn

Jury Paul Huf Award 2010

De namen van de juryleden voor de Paul Huf Award 2010, georganiseerd door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, zijn bekend.
>>> lees verder

Nominaties World Photography Awards

De genomineerden voor de Sony World Photography Awards 2010 zijn bekend. Op deze lijst staan 190 fotografen uit 48 verschillende landen.
>>> lees verder

Het Standpunt (kinderworkshop in Amsterdam)

Hoe ziet een pompoen er uit door de ogen van een vogel in een boom? En hoe ziet diezelfde pompoen eruit door de ogen van een kikker, die er beneden op de grond vlak langs springt? Het lijken wel twee verschillende pompoenen! De ene lijkt heel klein ver weg beneden, de ander juist heel groot.
>>> lees verder

Presentatie Fotoboek ’t Toekomstig Verleden

Regionaal Archief Tilburg en Pix4Profs Uitgeverij hebben de handen ineen geslagen om vroegere en hedendaagse fotografie in één boek te presenteren. Dit heeft geresulteerd in een lijvig fotoboek, ’t Toekomstig Verleden.
>>> lees verder
Fotoboek ’t Toekomstig Verleden

Lifetime Achievement Award voor Eve Arnold

De Amerikaanse fotojournaliste Eve Arnold (98) krijgt tijdens de Sony World Photography Awards (SWPA) in april van dit jaar de Lifetime Achievement Award voor het verrichte werk in haar zeer lange carrière.
>>> lees verder
Eve Arnold

Workshop popfotografie

Guy Kokken geeft in samenwerking met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en OOR tijdens het muziekfestival Sonic Connections een workshop popfotografie van 1 t/m 3 april.
>>> lees verder

Oproep Noorderlicht Fotomanifestatie 2010

Op 23 mei 2007 mocht de wereld het ‘Urban Millennium’ vieren. Op deze datum leefden er wereldwijd voor het eerst meer mensen in de stad dan op het platteland: 3,3 miljard mensen op 3 procent van het aardoppervlak. De komende twee jaren richt Noorderlicht zijn blik op dit fenomeen, te beginnen met het niet-westerse veranderende platteland.
>>> lees verder

010 Foto Rotterdam (filmpremière)

Fotografen Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Gerco de Ruijter, Hans Wilschut, Janine Schrijver en Rince de Jong zoeken in hun stad Rotterdam naar dat ene beeld dat hun unieke visie weergeeft. Ze kijken, kiezen, bewerken en overwinnen onderweg allerlei praktische en inhoudelijke obstakels. Dicht op de huid gefilmd kijken we letterlijk met de fotografen mee.
>>> lees verder
Hans Wilschut

De Fotoprijs 2010 - Nieuwe Perspectieven

De Fotoprijs boort in de editie van dit jaar nieuwe creatieve aders aan. Met enkele flinke prijzen ter aanmoediging van de meest talentvolle fotografiestudenten en een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum.
>>> lees verder

World Press Photo 2009

De Italiaan Pietro Masturzo heeft de World Press Photo 2009 gewonnen. Zijn winnende foto toont vrouwen die in protes van de daken schreeuwen in Teheran naar aanleiding van de omstreden presidentsverkiezingen.
>>> lees verder
World Press Photo of the Year 2009, Pietro Masturzo, Italy, From the rooftops of Tehran, June

Genomineerden Bouw in Beeld Prijs 2010

Stichting Edgar Degas en hoofdsponsor Ballast Nedam hebben vandaag de genomineerde fotografen voor de Bouw in Beeld Prijs 2010 bekend gemaakt.
>>> lees verder

Masterclass voor amateurs

Amateurfotografen uit Nederland en België worden uitgenodigd om voor 28 februari 2010 vijf van hun beste foto’s in te zenden. Van alle inzendingen worden maximaal veertig fotografen geselecteerd. Zij mogen op de selectiedag, zaterdag 20 maart 2010 in het Nederlands Fotomuseum, tijdens speeddates met de jury het ingestuurde werk en hun motivatie nader toelichten.
>>> lees verder

Lezing Charles Fréger

Fotodok heeft één van de deelnemende fotografen van de tentoonstelling (On)Zichtbaar uitgenodigd om naar Utrecht te komen. De Franse fotograaf Charles Fréger zal op 19 februari om 20.00u een lezing geven in Utrecht.
>>> lees verder

Nederlands Fotomuseum presenteert Obamafotografie Callie Shell

Het Nederlands Fotomuseum presenteert een lezing door Callie Shell over haar reportages van Barack Obama. Zij volgde hem tijdens zijn campagne vanaf begin 2006 en toont ons door middel van haar foto’s de achterkant van het publieke leven van Obama.
>>> lees verder
Callie Shell

Fotoveiling Haiti

Een groot aantal fotografen biedt de komende weken via een online fotoveiling werk aan waarvan de opbrengst bestemd is voor de wederopbouw van een weeshuis in Haiti. Het gaat om de opvang van dertien kinderen door de Nederlandse Lia van de Donk.
>>> lees verder

Pim Ras winnaar Zilveren Camera 2009

De Zilveren Camera is in het Fotomuseum Den Haag toegekend aan fotograaf Pim Ras. Zijn indringende foto van Karst Tates, de dader van de aanslag op Koninginnedag, is uit ruim 9.500 inzendingen verkozen tot de beste persfoto van 2009.
>>> lees verder
In een poging om tijdens Koninginnedag op de bus met de koninklijke familie in te rijden, scheurt een verwarde Karst Tates in zijn zwarte Suzuki Swift door een haag met toeschouwers waarbij zeven mensen het leven laten. De zwaar beschadigde auto komt uiteindelijk tot stilstand tegen een monument. Tates overlijdt een dag later aan zijn verwondingen.

Kinderworkshops in Foam

Foam verzorgt in de voorjaarsvakantie fotografieworkshops voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Tijdens deze cursus maken de kinderen in een middag een bijzondere foto.
>>> lees verder
Workshop op inschrijving Richard Avedon april 2009, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam

Wie wint de Zilveren Camera 2009?

Op 24 januari 2010 wordt de 61e Zilveren Camera uitgereikt. Ook worden op die dag twee andere, prestigieuze prijzen uitgereikt: de Canonprijs voor fotojournalisten tot 35 jaar en het Fotoverhaal van het Jaar.
>>> lees verder

Fotoexpositie.nl op Twitter

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste fotonieuws en exposities? Volg Fotoexpositie.nl op Twitter.
>>> lees verder

Bouw in Beeldprijs 2010 open voor inschrijvingen

Stichting Edgar Degas en hoofdsponsor Ballast Nedam roepen Nederlandse fotografen op zich aan te melden voor de vierde editie van de Bouw in Beeldprijs. Deze prijs biedt fotografen de kans zich te presenteren op belangrijke culturele podia en mee te dingen naar een geldprijs van 10.000 euro. Inzendingen moeten op 27 januari in het bezit zijn van de selectiecommissie.
>>> lees verder

Al het fotonieuws van:
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl