Fotoveiling Haiti

26 januari 2010
Een groot aantal fotografen biedt de komende weken via een online fotoveiling werk aan waarvan de opbrengst bestemd is voor de wederopbouw van een weeshuis in Haiti. Het gaat om de opvang van dertien kinderen door de Nederlandse Lia van de Donk.

De foto’s worden aangeboden via de PhotoQ Fotoveiling. De initiators van de veiling, Piet den Blanken en Edie Peters, hadden een sterke voorkeur voor een concreet, herkenbaar doel en vonden dat in het weeshuis in Jacmel.

Lia van de Donk was een succesvolle make up artist in New York, tot ze voor haar werk naar Haiti moest. Ze zag met eigen ogen onder welke omstandigheden weeskinderen leven en besloot er iets aan te doen. Ze verhuisde naar Haiti en zette in de zuidelijke havenstad Jacmel een weeshuis op waar dertien kinderen een veilig onderkomen vonden.

Tijdens de aardbeving van 12 januari stortte haar weeshuis in. Dagenlang was er geen nieuws, maar inmiddels is duidelijk dat Lia en de kinderen ongedeerd zijn. Ze hebben dringend een dak boven hun hoofd nodig. De opbrengst van de fotoveiling komt geheel ten goede van het weeshuis.

De veiling sluit op zondag 21 februari om 22 uur.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl