Pim Ras ook winnaar Gelders Nieuwsfoto

11 maart 2010
In aanwezigheid van ongeveer 100 belangstellenden is vanavond in het Provinciehuis in Arnhem de Gelders Nieuwsfoto 2009 uitgereikt aan Pim Ras. Hij won de prijs met een foto uit de categorie Algemeen Nieuws, die gemaakt is op 30 april in Apeldoorn. Hij kreeg de prijs uit handen van de voorzitter van de vakjury, voormalig commissaris van de koningin Dr Jan Terlouw.

‘De eerste prijs was onmiddellijk duidelijk’, aldus Terlouw ‘niet alleen door de emotionele inhoud, maar vooral ook de uitwerking. Het is een alomvattende foto, waarbij het lijkt dat de fotograaf al het idee en concept voor de foto in zijn verbeelding had, voordat hij op de ontspanknop drukte.’

Naast de overall vakjuryprijs werden prijzen uitgedeeld voor de diverse categorieën. Marina Popova won in de categorie Human Interest, met een sfeerrijk beeld waarin prachtig gebruik van licht en donker, een bijna schilderij-achtig effect bereikt wordt. Terwijl de inhoud, ‘Krakers die een nieuwe woonruimte creëren’, duidelijk aanwezig is.

In de categorie Natuur won Marcel van den Bergh met de foto ‘Wandelaars zittend tussen schapen’. Natuurbeleving op een presenteerblaadje. Een goed gekozen moment en pakkend gefotografeerd.

Kunst, cultuur en entertainment werd gewonnen door Merijn Koelink met het portret van Kelei, acteur in de film Witlicht, ‘Een bijzonder standpunt en een intens portret’. Deze foto was ook bij de kinderjury favoriet en ook het publiek dat haar stem had uitgebracht op de drie tentoonstelling locaties, Foto21 in Bredevoort, Provinciehuis in Arnhem en Coda in Apeldoorn of via de websites van de Gelderlander en de Stentor, sprak haar voorkeur uit voor deze foto.

Alle inzendingen voor GNF 2009 met de prijswinnaars zijn nog tot en met zondag 14 maart te zien bij Foto21 in Bredevoort.

De tentoonstellingen met alleen de 30 nominaties in Provinciehuis Arnhem en bij Coda Apeldoorn zijn nog te bezichtigen tot eind maart.
Pim
Pim Ras, GNF 2009, vakjuryprijs, de foto van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl