De Fotoprijs 2010 - Nieuwe Perspectieven

16 februari 2010
De Fotoprijs boort in de editie van dit jaar nieuwe creatieve aders aan. Met enkele flinke prijzen ter aanmoediging van de meest talentvolle fotografiestudenten en een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum.

Het Steenbergen Stipendium van 5.000 euro voor de beste eindexamenstudent van de afstudeerrichting fotografie aan een erkende kunstacademie; hierbij kiest een jury de genomineerden voor deze prijs uit de eindexamententoonstellingen ter plekke.

De prijs van het Verbond van Verzekeraarsprijs van 5.000 euro voor de beste eindexamenstudent van andere fotografieopleidingen. Een jury beoordeelt werk dat wordt ingestuurd waarbij de student de gelegenheid krijgt het werk te presenteren aan de jury. Daarna worden de genomineerden door de jury geselecteerd.

De Nikonprijs van 5.000 euro voor het beste fotoboek. Deze categorie staat open voor alle studenten van alle fotografieopleidingen. Een jury beoordeelt de ingestuurde boeken.

Inzendingen moeten uiterlijk op 2 juli 2010 bij de organisatie van De Fotoprijs binnen zijn. Voor het Steenbergen Stipendium kan niet worden ingezonden maar bezoekt de jury zelf de eindexamententoonstellingen van de nederlandse kunstopleidingen.

De genomineerde werken in september in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam geëxposeerd. Eind september vindt daar ook de prijsuitreiking plaats. De initiatiefnemers zijn ook dit jaar de Steenbergen Stichting, het Verbond van Verzekeraars, Nikon en het Nederlands Fotomuseum. Zij vinden het belangrijk dat jong fotografisch talent wordt gestimuleerd door hun werk te laten zien en ze op weg te helpen in hun loopbaan.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Alone Together
12 januari 2020 - 23 februari 2020, Rotterdam
Alone Together
Now Look Here
25 januari 2020 - 23 februari 2020, Amsterdam
Now Look Here
Voor Orhan/Voor Fernando
15 januari 2020 - 13 februari 2020, Enschede
Voor Orhan/Voor Fernando

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl