Hoe vertelt de foto zijn verhaal?

26 juli 2015

Ton Hendriks, auteur van Beeldspraak, toont hoe fotografie communiceert en wat fotografie betekent in onze beeldcultuur bij Fotografencafé Kasteel Woerden op maandag 3 augustus.

Peter van den Doel, de nieuwe directeur van beroepsorganisatie DuPho, bespreekt kort enkele trends in de hedendaagse fotografie en knelpunten van / voor professionele fotografen.Ton Hendriks laat zien hoe de fotografische taal werkt met beeldelementen die staan voor vorm, inhoud en context. Het gaat hem om het verhaal dat een foto vertelt en niet zozeer om de esthetiek. Ook komt de betekenis van de fotografie als medium zelf aan bod: hoe worden wij (nog) beïnvloed door fotografie in deze tijd van overvloed aan beeld.

Vanaf 21.15 uur is er een fotobespreking in het café-restaurant. Vanaf 19.30 uur kan worden ingetekend bij één of meer van de onderstaande personen voor 15 minuten terugkoppeling op eigen fotografie:
- Katharina Pöhlmann: autonome fotografie, documentair, landschap, film en video.
- Barend Houtsmuller: portret- en naaktfotografie, zwartwit fotografie en fine-art prints.
- Corrie de Kruif: conceptuele en documentaire fotografie met het accent op emoties.
- Maarten Hartman: journalistieke en reportagefotografie, workshops
- Luuk Huiskes autonome fotografie.

De Lange Tafel is de informele ontmoetingsplek voor fotografen, galeriehouders en foto-liefhebbers. Ton Hendriks praat daar verder met belangstellenden en signeert zijn boek Beeldspraak. Op de Lange Tafel staat de IPIbox (important personal images) van het Fotografencafé, die stap voor stap gevuld wordt met een gesigneerde selectie uit het fotowerk dat bezoekers onlangs lieten bespreken. Op 7 december beslissen de fotobesprekers welke fotograaf een IPIbox wint met zijn/haar foto in onze box!

Om 18.30 uur is er het fotografendiner, reserveer daarvoor uiterlijk op 2 augustus via fotografencafekasteelwoerden@gmail.com.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl