Erik Klein Wolterink winnaar Bouw in Beeldprijs 2010

21 juni 2010
Fotograaf Erik Klein Wolterink is uitgeroepen tot winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2010. Dit werd maandagmiddag 21 juni tijdens de opening van de tentoonstelling Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home in het Cobra Museum te Amstelveen bekend gemaakt. Hij won hiermee een geldbedrag van 10.000 Euro. De fotografe Diana Scherer (Lauingen, Duitsland, 1972) kreeg de tweede prijs, een geldbedrag van 2.000 Euro.

Klein Wolterink (Doetinchem 1965) werd verkozen boven negen andere veelbelovende genomineerde fotografen. Zijn serie foto’s met de titel ‘Terug Thuus’ werd door de jury gekwalificeerd als ‘meer dan de vertaling in streekdialect van het thema. Met treffende beelden wordt hier creatief de kern van het thema geraakt. Goeie beelden, interessant gegroepeerd in een duidelijke, overzichtelijke presentatie. Een keuken die door de jaren heen Thuus onveranderlijk bleef.’

De jury werd voorgezeten door architect Mels Crouwel, en bestond verder uit Ludger Derenthal, directeur Museum für Fotografie te Berlijn, Viviane Sassen, fotograaf en Francis Hodgson, recensent Financial Times en oud-Hoofd Fotografie Sotheby’s Londen en fotograaf Paul Kooiker.

Voor de Bouw in Beeldprijs ging Erik letterlijk terug naar huis, Back Home. Althans, naar zijn ouderlijk huis diep in de Achterhoek. Zijn ouders hebben dit huis inmiddels verkocht aan mensen ‘uut ’t west’n’ die er een B&B van hebben gemaakt. Erik heeft met materiaal uit archieven, foto’s van oude en huidige bewoners en nieuw te maken foto’s de geschiedenis van zijn ouderlijk huis vastgelegd.

De genomineerde fotografen: Mieke Woestenburg (Schermer/1981), Ilse Leenders (Leiden/1979), Elian Somers (Sprang Capelle/1975), Daan Paans (Sliedrecht/1985), Paul D. Scott (Arlington, Virginia USA/1975), Henk Wildschut (Harderwijk/1967) , Frank Penders (Gouda/1982), Stephan Keppel (Anna Paulowna, NH/1973), Diana Scherer (Lauingen, Duitsland/1972), Erik Klein Wolterink (Doetinchem/1965).
Erik
Erik Klein Wolterink


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Isomatrix - Kunsthal Light #24
18 januari 2021 - 23 mei 2021, Rotterdam
Isomatrix - Kunsthal Light #24
View from my window
november 2020, fotoboek
View from my window
Jarige navels
, online expositie
Jarige navels
Corona verstilt Italië
, online expositie
Corona verstilt Italië
Under the surface
, online expositie
Under the surface
Fotografie van (on)werkelijkheid
, online expositie
Fotografie van (on)werkelijkheid
De kus
januari 2021, fotoboek
De kus
Unfolding Ambiguity
, online expositie
Unfolding Ambiguity
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
, online expositie
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
Pandemie
, online expositie
Pandemie

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl