Captions for Cas: 10.000 contactbladen beschreven

3 juli 2019

Captions for Cas, het online platform waarop vrijwilligers de contactbladen van Cas Oorthuys beschrijven, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Maar liefst 10.000 bladen staan inmiddels in de Mediabank van het Nederlands Fotomuseum. De deelnemers zoeken uit waar Oorthuys zijn foto's heeft gemaakt, welke gebouwen of personen hij fotografeerde en nog veel meer.

Cas Oorthuys
Cas Oorthuys

De onderwerpen die op deze contactbladen staan zijn heel divers. Zo zijn er duizenden foto's die Oorthuys door de jaren heen in Amsterdam en Rotterdam heeft gemaakt. Ook bedrijfsreportages, zoals voor scheepswerf NDSM en bouwbedrijf IBC zijn te vinden in de Mediabank.Het gehele archief van Oorthuys omvat ruim 33.500 contactbladen en vooral de buitenlandse reportages wachten nog op een beschrijving. Voor het traceren van locaties in Europa en daarbuiten zoekt het Nederlands Fotomuseum nog enthousiaste en bereisde vrijwilligers.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl