Open Call BredaPhoto 2018

14 november 2017

BredaPhoto international photofestival nodigt professionele fotografen uit om hun visie te geven op het 2018-thema To infinity and Beyond, met de kans om te exposeren op het grootste fotofestival van Nederland. De open call is open voor alle geaccrediteerde professionele fotografen en visuele kunstenaars van over de hele wereld.

Vlajkovic-Somji, Substation
Vlajkovic-Somji, Substation

De tweejaarlijkse en 8ste editie van BredaPhoto international photofestival nodigt professionele fotografen van over de hele wereld uit om hun visie te geven op het thema To infinity and Beyond. BredaPhoto nodigt hen uit om hun (audio) visuele interpretatie te geven van de mogelijkheden en impact van de vooruitgang in technologie en wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? Geselecteerde fotografen krijgen de kans om hun werk te laten zien op het grootste fotofestival van Nederland.Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 1 februari 2018. De selectie van werk dat geëxposeerd wordt, wordt gedaan door de drie curatoren van BredaPhoto: Reinout van den Bergh, Geert van Eyck en Jan Schaerlackens. De inzendingen die volgens hen het thema en programma het beste complementeren zullen worden tentoongesteld tijdens BredaPhoto international photofestival van 5 september tot 21 oktober 2018.

To infinity and Beyond
Het thema van het fotofestival voor 2018 is To infinity and Beyond; over de mogelijkheden en impact van de vooruitgang in technologie en wetenschap. Alle inzendingen voor de open call moeten een uiteenzetting van dit thema zijn om mee te dingen naar deelname. Voor meer informatie over het thema en de open call ga je naar de website van BredaPhoto. Op de site kun je ook de digitale folders over de open call en het thema downloaden.

BredaPhoto International Photo Festival is een tweejaarlijkse internationale fotografie-biënnale. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 zal de 8ste editie van het festival plaatsvinden met als thema To infinity and Beyond. BredaPhoto toont the state of the art van de hedendaagse fotografie op basis van een maatschappelijk relevant thema en presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij naast jong talent. In de keuze voor het werk en in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Naast het festival biedt BredePhoto in het tussengelegen festivaljaar 2017 diverse programma's, projecten en exposities. BredaPhoto toont, onderzoekt, bevraagt, duidt en viert de fotografie.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl