Workshops Amsterdams Centrum voor Fotografie

28 december
Voor 2012 heeft het ACF een programma samengesteld met workshops voor zowel de beginnende als gevorderde fotografen. Inspirerende en bekende fotografen zijn gevraagd voor de begeleiding van de verschillende workshops.

Beginners
Voor degene die helemaal bij het begin willen starten hebben we de workshop Beter Fotograferen. Deze wordt in 2012 gegeven op de maandag-, dinsdag-, en donderdagavond en op de zaterdagochtend. Een workshop waar in 6 lessen ingegaan wordt op de technische en inhoudelijke beginselen van de fotografie. Lessen zijn eens in de 14 dagen.

Gevorderd
Wanneer je de basisbeginselen van de fotografie voldoende onder de knie hebt, is er de vervolgworkshop: Eigen Handschrift. Deze inhoudelijke workshop wordt gegeven op de donderdagavond of de zaterdagochtend. In 8 lessen (eens in de 14 dagen) begin je met het ontwikkelen van een persoonlijke fotografische visie.
Wil je je technische vaardigheden extra bijspijkeren of opfrissen, dan kun je ook terecht bij de korte workshops Beter Flitsen en Beter Belichten.

Portret fotografie
Fotografen met belangstelling voor portretfotografie hebben dit seizoen ruime keuze. Er is een Inleiding Portretfotografie voor degene die zich voor het eerst serieus zullen bezighouden met de intrigerende wereld van het portret. Onder leiding van Jocelyne Moreau.
De meer gevorderde portretfotografen is welkom bij de workshop Intens Portret, deze wordt gegeven door Internationaal bekend fotograaf (en ooit als deelnemer begonnen bij het ACF) Alex ten Napel. Een andere inhoudelijke insteek is Menselijke relaties in beeld, een workshop van Sarah Mei Herman waarbij de verbondenheid tussen de gefotografeerden op subtiele wijze wordt vastgelegd.

Documentaire fotografie
Twee documentaire workshops voor fotografen die thematisch willen werken. Voor de beginnende documentaire fotograaf is er de Algemene workshop documentaire fotografie. In deze workshop leer je alles over het ontwikkelen van een plan en het uitwerken van een zelfgekozen thema binnen de documentaire fotografie. Fotograaf Mark Nozeman begeleidt de workshop.
Daarnaast opnieuw de workshop Autonoom beeld in de documentaire fotografie voor de meer gevorderde fotografen die zoeken naar nieuwe invalshoeken binnen de documentaire fotografie. Deze workshop wordt op veel verzoek opnieuw aangeboden en gegeven door Maarten van Schaik.

Autonome fotografie
De autonome fotograaf heeft dit seizoen veel keus uit een inspirerend aanbod: Ge nsceneerde fotografie door Ilse Leenders die later dit jaar haar eigen werk exposeert in de galerie van het ACF. Autonome fotografie door fotografe Ellen Mandemaker die tot onze grote vreugde al jarenlang betrokken is bij ons centrum, en inmiddels een grote schare fans heeft onder de deelnemers.

Onderzoek naar beeld
Een bijzondere experimentele workshop is Onderzoek naar beeld, door de jonge fotografen (/beeldend kunstenaars) Paulien Barbas en Martine Derks. In deze workshop onderzoek je werking van beeld en context, hergebruik van bestaand beeldmateriaal.

Natuurworkshop
En ten slotte start later in het voorjaar een natuurworkshop met een twist: Natuur als inspiratie. Een workshop onder leiding van de talentvolle Eva-Fiore Kovacovsky. Een unieke kans voor kunstenaars en fotografen die zich graag laten inspireren door de natuur en niet bang zijn om te experimenteren!

Kijk voor meer informatie op de website van het ACF.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
16 juni 2018 - 16 september 2018, IJsselstein
Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
Brick, Pixel, Fiction
14 juni 2018 - 7 juli 2018, Eindhoven
Brick, Pixel, Fiction
Cityscapes + Birdmen
22 juni 2018 - 5 augustus 2018, Amsterdam
Cityscapes + Birdmen

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl