ZomerExpo 2017

Museum de Fundatie is dit jaar gastheer van ZomerExpo: de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. De tentoonstelling is parallel te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis ('t Nijenhuis 10, 8131 RD Heino/Wijhe). Het thema is Water.

Jacobien de Korte (te zien in Kasteel het Nijenhuis)
Jacobien de Korte (te zien in Kasteel het Nijenhuis) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

In Zwolle vindt Water ZomerExpo 2017 plaats in de Wolk, de ellipsvormige nieuwbouw op het dak van het museum. In Heino/Wijhe zijn de werken tentoongesteld rondom het kasteel, inclusief de beeldentuin en - heel toepasselijk - de slotgracht.Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, (15 t/m 18 juni 2017) in het naburige Kampen. Het motto van de Hanzedagen is Water Verbindt.

Tijdens vijf landelijke voorrondedagen in Groningen, Schiedam, Amsterdam, Utrecht en Heino/Wijhe heeft de jury ondertussen 250 werken geselecteerd voor Water ZomerExpo 2017. ZomerExpo is een afspiegeling van alle hedendaagse beeldende media: schilderijen, tekeningen, films, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto's, buitenbeelden, installaties, performances en maquettes. Te zien is hoe de grenzen tussen de kunstvormen steeds verder vervagen - veel kunstenaars combineren verschillende disciplines.

De geëxposeerde werken van de ZomerExpo zijn ook te koop. Museum de Fundatie is hier financieel niet bij betrokken en stelt slechts de locatie om niet ter beschikking.

24 mei 2017 - 20 augustus 2017

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle
0572-388188
info@museumdefundatie.nl
www.museumdefundatie.nl
@MuseumFundatie (twitter)
De openingstijden van het museum zijn van maart t/m oktober, dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Van november t/m februari is het museum geopend van 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Jacobien de Korte
Alex ten Napel
en vele anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl