Van onzeker meisje tot zelfstandige vrouw

10 september 2016 - 30 september 2016

Monique Velzeboer fotografeerde in 2004 een meisje met een handicap uit Bangladesh. Een tweede bezoek in 2015 resulteerde in een schitterend beeldverhaal van Zohora. De expositie maakt de resultaten van het werk van het Liliane Fonds inzichtelijk.

Monique Velzeboer
Monique Velzeboer

De twaalfjarige Zohora, een meisje uit Bangladesh met een handicap, keek met droevige ogen in de lens. Dat was in 2004, toen fotografe Monique Velzeboer haar voor het eerst ontmoette. Zohora's blik is haar altijd bijgebleven. In 2015 ging Monique weer op bezoek en fotografeerde een heel andere Zohora. Een mooie, zelfstandige jonge vrouw met een eigen naaiatelier. Haar gezicht werd met een kundige operatie hersteld en ze volgde een opleiding tot naaister. Het Liliane Fonds steunde haar hierbij.Oud olympisch kampioene shorttrack Monique Velzeboer reist al elf jaar als ambassadeur voor het Liliane Fonds naar ontwikkelingslanden om daar kinderen met een beperking te fotograferen. Ruim twintig jaar geleden kwam ze ten val tijdens een training. Een dwarslaesie veranderde haar leven. Na een jaar revalideren pakte ze haar passie op: fotograferen. Daarnaast is ze ambassadeur van het Liliane Fonds.

De expositie wordt op zaterdag 10 september geopend door burgemeester van Rumund van Wageningen, aanvang 11.45 uur en toegang gratis. Voorafgaand aan de openingshandeling, zal columniste Annemarie Haverkamp een lezing verzorgen. Zij is hoofdredacteur van het universiteitsblad Vox in Nijmegen en al meerdere keren op reis geweest voor het Liliane Fonds. Lokaal heeft ze projecten bezocht en daarover publicaties verzorgd in onder meer Trouw, AD en NRC. Als geen ander weet zij wat het is om te leven met een handicap: haar zoon Job is meervoudig gehandicapt. Annemarie Haverkamp weet dus waarover ze praat en draagt dat, ook voor het Liliane Fonds, op indringende wijze uit.

10 september 2016 - 30 september 2016

Bibliotheek Wageningen
Stationsstraat 2
6701 AM Wageningen
0317-413352
info@bblthk.nl
www.bblthk.nl
De bibliotheek is geopend maandag, woensdag en donderdag van 9.00-17.30 uur, dinsdag en vrijdag van 9.00-20.00 en zaterdag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Monique Velzeboer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl