Zilveren Camera

9 juni 2019 - 30 juni 2019

De Zilveren Camera is de nationale prijs voor de beste journalistieke foto. Ze bestaat in 2019 zeventig jaar. De 70ste editie van de Zilveren Camera laat meer dan 200 nieuwsfoto's zien van in totaal 55 fotografen en onderscheidt sectorprijzen voor nieuws regio, nationaal en internationaal, politiek, sport, personen in het nieuws, kunst cultuur en entertainment, documentair nationaal en internationaal.

Cynthia Boll, Sinking Cities, Jakarta
Cynthia Boll, Sinking Cities, Jakarta

Veel gebeurtenissen die nog vers in het geheugen liggen zie je terug in de tentoonstelling. Zoals bijvoorbeeld het ongeluk met de Stint op een spoorwegovergang, de invoering van de donorwet en de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Maar ook de branden in Griekenland, de gele hesjes protesten en de verkiezingen in Turkije typeren het nieuws van het afgelopen jaar. Volgens de jury zijn de inzendingen in alle categorieën fotografisch van hoge kwaliteit.Tijdens de tentoonstelling geven prijswinnaars lezingen, rondleidingen en workshops. Hoofdprijswinnaar Cynthia Boll, onder meer bekend van de RTL4 serie Het perfecte plaatje, Zilveren Camera Storytelling prijswinnaar Anais Lopez tot fotograaf Jeroen Toirkens. Toirkens geeft samen met bekend schrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius een workshop en uitgebreide lezing over zijn project Borealis, over de noordelijke bossen op aarde, 'de rechterlong van de planeet'. Fotograaf Ernst Coppejans vertelt hoe je mensen anoniem kan fotograferen. Zo kreeg hij toegang kreeg tot kwetsbare groepen die zich normaal liever niet laten fotograferen. Het leidde tot zijn serie Sold.

Texelse tentoonstelling 'Jij en ik en iedereen die we zien'
Rondom de voormalige school staan portretten van Hoornders opgesteld, gemaakt door bewoners van zorgboerderij Novalishoeve, in samenwerking met fotograaf Anoek Steketee, die vorig jaar nog in het Rijksmuseum exposeerde.

9 juni 2019 - 30 juni 2019

Voormalige Drijverschool Den Hoorn
Naalrand 2
1797AV Den Hoorn
info@zilverencameratexel.nl
www.zilverencameratexel.nl
Alle dagen behalve vrijdag geopend van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Cynthia Boll
Anaïs López
Jeroen Toirkens
Ernst Coppejans
Anoek Steketee
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl