Eindejaars-tentoonstelling

9 december 2018 - 6 januari 2019

ZERP Galerie sluit het jaar af met een eindejaars-tentoonstelling.

Jelle Rietveld, Marrakech 5 - 2017, 80 x 120 cm, ed. 5 + 2 AP, 53 x 80 cm, ed. 5 + 2 AP, 33 x 50 cm, ed. 5 + 2 AP, Courtesy ZERP Galerie
Jelle Rietveld, Marrakech 5 - 2017, 80 x 120 cm, ed. 5 + 2 AP, 53 x 80 cm, ed. 5 + 2 AP, 33 x 50 cm, ed. 5 + 2 AP, Courtesy ZERP Galerie (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Margriet Smulders (Bussum, 1955) staat bekend om haar bijzondere fotografische bloemstillevens die inmiddels in tal van musea, bedrijfs- en privécollecties zijn vertegenwoordigd. Het grote formaat en de rijkdom en diepte van het afgebeelde zorgen ervoor dat de toeschouwer zich compleet in het werk kan verliezen.Virgilius Moldovan (Stalin City / Bra ov, 1955) staat bekend om zijn levensechte sculpturen van reusachtige, naakte figuren. Door een kunstmatig materiaal, siliconen, te combineren met brons of aluminium ontstaat in deze werken een spanning tussen het organische en kunstmatige, het klassieke en eigentijdse.

Arjan Spannenburg (Texel, 1978) fotografeert portretten van jonge mannen in een onzekere fase van hun leven, waarbij ze grip krijgen op wie ze zijn, op zoek naar hun ware identiteit. Intense momenten van eenzaamheid, kwetsbaarheid of onzekerheid.

Het werk van Luc Dondeyne (Genk, 1963) wordt gekenmerkt door trefzekere, nonchalant geborstelde verfstreken die als puzzelstukken fungeren voor het totaalbeeld. De beelden vragen de toeschouwer om verder te kijken dan het geschilderde tafereel, zodat de gepresenteerde werkelijkheid op de voorgrond treedt.

Hans van der Ham (Eindhoven, 1960) ziet de zichtbare wereld als de verpakking van een onderliggende, onzichtbare wereld. Verpakkingen en omhulsels vormen daarom een terugkerend thema in zijn oeuvre. Hoewel de meeste van zijn beelden gerelateerd zijn aan de mensfiguur, gaat hun identiteit verscholen achter een masker.

Pim Top (Dordrecht, 1982) is als kunstenaar verwikkeld in een onderzoek waarin hij de objectiviteit van fotografie in twijfel trekt. Geïnspireerd door de schilderkunstige vrijheid om tijd en ruimte te weergeven, streeft Top naar eenzelfde soort autonomie in zijn artistieke praktijk.

De serie Flowerpaintings van Stephan van Hesteren (Utrecht, 1972) is een hommage aan de klassieke bloemstillevens van de zeventiende-eeuw en aan het vakmanschap uit die tijd. De kunstenaar vertaalt deze schilderijen naar de 21e eeuw door ze te deconstrueren in explosies van kleur en vorm.

Maarten Vromans (1975, Rucphen) fotografeert het landschap vanuit de voortsnellende trein, wat beelden oplevert die tegelijk abstract en herkenbaar zijn. De kunstenaar laat hierbij bewust de controle los: hij laat zien dat een fotograaf ook krachtige beelden kan maken door alles aan het toeval over te laten.

Rob Buelens (Londerzeel, 1989) reflecteert met zijn wonderlijke, verfijnde maquettes en sculpturen op de menselijke natuur. Zonder focus op een concrete situatie of persoon, wordt de toeschouwer geconfronteerd met het schouwtoneel van de mensheid.

Het werk van Frank Bezemer (1956) is gecentreerd rond de kracht van kleur, de schoonheid van verscheidenheid en het vermogen van verbinding. Met zijn 'staffen' onderzoekt hij de werking en interactie van kleuren.

Georg Bohle (1977, Bochum, DE) tekent compositorische wolkachtige structuren die zijn opgebouwd uit een veelvoud aan kunstmatige en organische texturen. De tekeningen representeren denkbeeldige droomachtige steden en landschappen.

Louise Hindsgavl (Copenhagen, 1973) biedt met haar sculpturen een nieuwe interpretatie van het klassieke porseleinen beeldje. Haar gebruik van porselein zorgt voor een contrast tussen het pure, verfijnde materiaal en de rauwe aspecten van de wereld die zij wil uitbeelden.

Jelle Rietveld (Amsterdam, 1981) vangt het spel tussen licht en schaduw. Zijn werk kan worden gezien als een gevoelsmatig proces waarin vorm wordt gegeven aan emoties die onderbelicht blijven.

De opening van de expositie is 9 december van 15.00-17.00 uur.

9 december 2018 - 6 januari 2019

ZERP Galerie
Van Oldenbarneveltstraat 120A
3012 GV Rotterdam
010-4363399, 06-27823456
info@zerp.nl
www.zerp.nl
De openingstijden van de galerie woensdag en donderdag van 11.00-18.00 uur, vrijdag van 11.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur en op afspraak
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Margriet Smulders (NL)
Virgilius Moldovan (AT)
Pim Top (NL)
Rob Buelens (BE)
Maarten Vromans (NL)
Georg Bohle (DE)
Luc Dondeyne (BE)
Hans van der Ham (NL)
Stephan van Hesteren (NL)
Frank Bezemer (NL)
Louise Hindsgavl (DK)
Jelle Rietveld (NL)
Arjan Spannenburg (NL)
Stijn Belle (NL)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop
Fotocollectief Utrecht
, online expositie
Fotocollectief Utrecht
Webinar met Rogier van 't Slot
3 maart 2021 (20.00 uur), Online
Webinar met Rogier van 't Slot
The Music I Saw
, online
The Music I Saw
Three Little Birds
28 januari 2021 - 4 april 2021, Amsterdam
Three Little Birds

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl