De zeemeeuw van Lorenz

Vanuit de gedachte van de wiskundige en meteoroloog Lorenz dat de mogelijkheid bestaat dat een enkele vleugelslag van een zeemeeuw het verloop van het weer grootschalig kan beïnvloeden, biedt de Fotovakschool enkele van haar pas afgestudeerden de mogelijkheid om de vleugels uit te slaan, in de hoop dat deze expositie voor hen het begin van een grootse toekomst wordt.

Olivier van Hartingsveldt, A hunter’s game
Olivier van Hartingsveldt, A hunter’s game

Olivier van Hartingsveldt onderzoekt de relatie van mens en dier. Met een zuiver componerend oog maakt hij ons deelgenoot van bijzondere combinaties en verhoudingen.

Daphne Wageman tilt oude fotografische technieken tot nieuwe hoogte. Met haar zelfgemaakte glasnegatieven en daardoor ambachtelijke processen dwingt zij zichzelf en de geportretteerden tot geduld en stilte. Deze rust straalt ook uit haar portretten van blinden. Haar serie is een ontdekkingstocht naar het zichtbaar en tastbaar maken van het verliezen van je gezichtsvermogen. Dit heeft zij met de modernste presentatie technieken voelbaar weten te maken.Raffaella Huizinga volgt als documentaire fotograaf haar nieuwsgierigheid. Helder analyserend, toch luchtig en niet zonder verwonderende humor brengt zij bijzondere mensen en hun gewoontes in beeld. Hoezeer ook het beeld zelf de hoofdrol speelt ontkomt de kijker niet aan een gevoel van warm respect voor het onderwerp.

De installaties van designer Izabela Boloz zijn om op te zitten en bestaan op het kruispunt van kunst en ontwerp. Maar bovenal nodigt haar werk uit tot ontmoeting, tot spel zelfs, en tot verbazing. Boloz herdefinieert bekende uitgangspunten en schept met materiaal, licht en vorm een nieuw poëtisch en intelligent samenstel in de publieke ruimte.

Op donderdagavond 28 mei zal er in de galerie een lezing plaatsvinden van fotohistoricus Rik Suermondt, De foto als hedendaagse kunst. In deze lezing wordt het palet getoond van manieren waarop hedendaagse fotografen en kunstenaars omgaan met fotografie. Suermondt was o.a. curator Fotofestival Naarden van 1999 tot 2007.

14 mei 2015 - 21 juni 2015

Galerie Pouloeuff
Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting
035-6940406
pouloeuff@spinenweb.nl
www.galeriepouloeuff.nl
@Pouloeuff (twitter)
De galerie is geopend vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Olivier van Hartingsveldt
Daphne Wageman
Raffaella Huizinga
Izabela Boloz

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl