Winnaars Zilveren Camera aan het woord

4 maart 2021

Museum Hilversum en de Zilveren Camera organiseren 'winnaarsavonden' als onderdeel van het Festival voor Nieuwsfotografie. Virtuele bezoekers kijken live mee en kunnen via de chat vragen stellen aan de winnaars in de verschillende categorieën van De Zilveren Camera. Tijdens deze speciale editie van Podium MH vertellen fotografen over hun winnende foto's, series en andere projecten.

Mariëlle van Uitert, Assistent Lijkschouwing Zoltan Mezó voert een gebits meting uit op de wolf uit Nedersaksen.
Mariëlle van Uitert, Assistent Lijkschouwing Zoltan Mezó voert een gebits meting uit op de wolf uit Nedersaksen. (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Op 2 maart om 20.00 uur is Mariëlle van Uitert aan het woord over haar winnende serie over de dode wolf, waarvoor zij half Europa afreisde. Veelvuldig Zilveren Camera winnaar Pim Ras neemt ons mee door zijn winnende beelden en series. Fotograaf Arie Kievit zat de corona crisis vanaf dag één dicht op de huid en illustreert met zijn winnende foto en beelden uit zijn onlangs verschenen fotoboek hoe bizar deze tijden zijn. De winnaars van de Prijs voor Storytelling, Beri Shalmashi en Lyangelo Vasquez, nemen ons mee naar het hoofdkwartier van de Koerdische verzetsbeweging tegen de islamitische regering in Iran uit de jaren tachtig. Carla Kogelman vertelt over haar winnende serie, waarin de leefwereld van een jonge balletdanseres in beeld is gebracht. Ook NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar winnaar Koen van Weel zal zijn winnende foto toelichten.

Op 18 maart om 20.00 uur zijn Ramon van Flymen, Kees van de Veen, Remco Koers, Joris van Gennip, Merel Schoneveld en Sandra Minten te gast.

Op 30 maart om 20.00 uur zijn Jiri Büller, Jitske Schols, Chris de Bode, Selma van der Bijl, Pierre Crom, Linelle Deunk en Marwan Magroun te gast.

Reserveer hier je plek voor één van de drie avonden of koop een passe-partout.

Totdat het museum weer open mag, organiseert Museum Hilversum ook virtuele rondleidingen door de Zilveren Camera 2020 tentoonstelling. De eerstvolgende rondleiding staat gepland op 25 maart om 20:00, met rondleider Marc Prüst, Jitske Schols (2e prijs portret serie) en jurylid Ahmet Polat. Je volgt de wandeling live en kunt via de chatfunctie vragen stellen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.4 maart 2021

Museum Hilversum

online
035-6292826
info@museumhilversum.nl
www.museumhilversum.nl
Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Mariëlle van Uitert
Pim Ras
Arie Kievit
Beri Shalmashi
Lyangelo Vasquez
Carla Kogelman
Koen van Weel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl