Worlds, People, Places

Voor Taxed to the Max, het 26e Noorderlicht Internationaal Fotofestival, introduceerde Noorderlicht het Mentorschap voor Jonge Curatoren. De tentoonstelling Worlds, People, Places die George Knegtel (Nederland, 1992) en Laura Carbonell Reyes (Colombia, 1986) voor het festival maakten, loopt nog als zelfstandige expositie t/m 29 december door in de Noorderlicht studio.

Keijiro Kai, uit de serie Wounded bears
Keijiro Kai, uit de serie Wounded bears

De negen fotografen en filmmakers in Worlds, People, Places laten gemeenschappen aan het woord die zich verzetten tegen de toenemende druk van het moderne kapitalisme door het in stand houden van hun vaak eeuwenoude tradities en cultuur. In de tentoonstelling komen Oekraïense begrafenissen en bruiloften voor, rituele gevechten in Japan en Peru, gefilmde verhalen van de Marron uit de binnenlanden van Suriname, boeren op de hoogvlakten van Colombia, fotogrammen uit het hart van het Amazonewoud en plattelandsgebruiken uit Twente.Daniël Siegersma - Anorak (2018): In zijn installatie kijkt Siegersma naar de tradities van zijn geboortegrond Twente.

Keijiro Kai - Charanga (2017) | Wounded Bears (2014-2018): De Japanse fotograaf bezoekt heftige, eeuwenoude festivals over de hele wereld.

Lonnie van Brummelen, Siebren de Haan & Tolin Alexander - Stones Have Laws (2018): Hoofdstuk The Flood uit de documentaire over een Marron-gemeenschap in de binnenlanden van Suriname.

Lucia Nimcova & Sholto Dobie - Bajka (2016): Deze film laat zien dat de alternatieve regionale folklore van Oekraïne nog steeds springlevend en relevant is.

Marcos Ávila Forero - Estenopéicas Rurales (2015): Drieluiken van boerenwoningen in de Cundiboyacense hoogvlakte, een broeinest van Colombiaans agrarisch protest.

Roberto Huarcaya - Amazogramas (2014): De Peruaan spreidde lichtgevoelig papier van zo'n dertig meter uit en liet de jungle zo haar eigen gezicht tekenen.

4 december 2019 - 29 december 2019

Noorderlicht Fotogalerie
Akerkhof 12
9711 JB Groningen
050-3182227
info@noorderlicht.com
www.noorderlicht.com
@Noorderlicht_NL (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl