Photographic Paintings

Galerie Persoon presenteert in samenwerking met de event decorateurs van Oogenlust een overzichtstentoonstelling van fotografisch kunstenaar Hans Withoos. De galerie toont vijftig kleurrijke fotowerken.

Hans Withoos, Milkmaid at the Sea, 2020
Hans Withoos, Milkmaid at the Sea, 2020 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Hans Withoos is een verhalenverteller met een grote fascinatie voor schoonheid in al haar aspecten. Zijn fotografische schilderijen zijn gelaagd en weerspiegelen een vervreemdende esthetiek. De tentoonstelling laat een selectie uit verschillende series zien met een prominente rol voor Withoos meets Withoos. In deze serie herinterpreteert de fotograaf de schilderkunst van zijn verre voorvader Matthias Withoos en combineert stillevens en stadsgezichten met eigen, surrealistische beelden.



De expositie gaat zondag 17 mei van start met het event Aan tafel met Hans Withoos. Tijdens een lunch, verzorgd door meesterkok Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve, presenteert Hans Withoos zijn wereld van grenzeloze verbeelding. Jimmy Nelson, Bas Meeuws, Mart Visser en Micky Hoogendijk gingen hem voor.

Hans Withoos (Son en Breugel, 1962) volgde een opleiding textielvormgeving en fotografie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Withoos fotografeert al dertig jaar, geniet internationale bekendheid en exposeert veelvuldig. Hij heeft spraakmakend werk gemaakt voor modern balletgezelschap Introdans en Stichting Orange Babies.

Het omvangrijk oeuvre van Hans Withoos is in 2017 gebundeld in het boek Photographic Paintings. In 2018 volgde een solo-expositie Withoos meets Withoos in het Westfries Museum in Hoorn met de lancering van een gelijknamig fotoboek. Daarnaast is zijn autonome werk gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam en Scope Miami en opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars.

19 mei 2020 - 11 juli 2020

Domein Oogenlust
Hees 4
5521 NV Eersel
040-2532482
info@oogenlust.com
www.oogenlust.com
De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.30 uur en zaterdag van 9.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Hans Withoos

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!







Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl