You can tell that from here

In zijn fotoserie A.L.S. uit 2016, getiteld naar een architectuurboek uit de jaren vijftig (Articulation of the limits of space), gebruikt Wim Bosch (1960) de bladzijden met louter afbeelding en titeltekst. Zoals we vaker bij hem zagen, zet hij de uiterlijke verschijning van gebouwen in als middel tot waarneming.

Wim Bosch
Wim Bosch

Architectuur gebruikt hij nog steeds als coulissen van het menselijk bestaan, waarin de mens zelf zelden in beeld is. Maar anders dan in zijn eerdere series met tamelijk pure beeldregistraties van kinderspeelhuizen of modelbouw, wordt het werk nu meer dynamisch en verhalend. Tegenover de alomtegenwoordige drang naar controle en planning in de samenleving toont hij de fragiliteit van deze geconstrueerde werkelijkheid. Met een even originele als doeltreffende wijze verhult hij hier architectuurfoto's deels met zeepbellen. Onze referenties uit die tijd van wederopbouw schijnen daarbij letterlijk op te lossen.In de Crumpel serie, ook uit 2016, gaat Bosch nog verder met ingrepen in het oorspronkelijke beeld. Het hier gebruikte fotomateriaal zijn, in tegenstelling tot A.L.S., zelf geschoten beelden. Door middel van vervorming en assemblage met papier, plakband of nietjes componeert hij als een beeldhouwer. Door zijn ingrepen wordt de waarneming in twijfel gebracht. De verhouding tussen licht, vorm, massa, contrasten levert een visueel avontuur op. Hij realiseert het werk steeds met een uitgekiende belichting en bewerkt zijn fotomateriaal zowel handmatig als digitaal. Hierdoor komen de beelden tegelijkertijd alledaags en vanzelfsprekend maar ook vervreemdend en desoriënterend over. We zien als het ware een dubbelbeeld: de werkelijkheid vastgelegd door de camera en tegelijkertijd de materialiteit van de foto. Door deze manier van werken, de rijkdom aan details en het gebrek aan referentiepunten verlies je als kijker als snel het overzicht.

Een zweem van melancholie blijft steeds aanwezig bij het zien van het werk van Wim Bosch. Dat kwam voorheen mogelijk door de schijngestalten van mensfiguren. Ook contrasten in licht en donker van verlaten plekken vormden stille getuigen van een gebeurtenis. Na die voyeuristische registratie en filmische beelden van toen toont Bosch nu dynamische constructies in een nieuwe context.

De opening van de expositie is zaterdag 1 april om 16.00 uur.

1 april 2017 - 21 mei 2017

Galerie Helder
Tasmanstraat 188
2518 VT Den Haag
070-3466309
info@galeriehelder.nl
www.galeriehelder.nl
De galerie is geopend donderdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Wim Bosch

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Isomatrix - Kunsthal Light #24
18 januari 2021 - 23 mei 2021, Rotterdam
Isomatrix - Kunsthal Light #24
View from my window
november 2020, fotoboek
View from my window
Jarige navels
, online expositie
Jarige navels
Corona verstilt Italië
, online expositie
Corona verstilt Italië
Under the surface
, online expositie
Under the surface
Fotografie van (on)werkelijkheid
, online expositie
Fotografie van (on)werkelijkheid
De kus
januari 2021, fotoboek
De kus
Unfolding Ambiguity
, online expositie
Unfolding Ambiguity
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
, online expositie
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
Pandemie
, online expositie
Pandemie

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl