Fotowerken en installaties

In de kapel van de Notre dame des Arts in Ubbergen worden van 7 t/m 29 mei 2016 werken geëxposeerd van de in Vierlingsbeek woonachtige kunstenaar Wil Friesen. Naast fotowerken zijn enkele installaties te zien.

Wil Friesen
Wil Friesen (diashow met meer beelden)

In de fotowerken van Wil Friesen (autodidact, 1947) vormt het landschap een belangrijk thema. Het gaat bij hem niet om de schoonheid van het landschap of de grootsheid van de natuur. In zijn fotowerken lijkt hij te zoeken naar een verbeelding van het vermoeden dat het landschap dingen verborgen houdt. In het leven gebeuren mooie en minder mooie dingen. Die gebeuren ook op plekken in de natuur, in het landschap. Maar dat er zich iets heeft voorgedaan laat zich maar kort zien. De begroeiing schiet snel weer op. En de bomen groeien gewoon door. Het landschap hervat zich en bedekt alle sporen van wat er is gebeurd.Hoewel zijn werken niet kunnen worden gemaakt zonder de (analoge) fotografische middelen wil hij zichzelf geen fotograaf noemen. Liever zegt hij dat hij voor het maken van zijn werken het medium fotografie gebruikt.

Naast het fotografische werk zijn er ook enkele installaties van Wil Friesen te zien. Soms is er nog de verbinding met fotografie maar het is geen vast vertrekpunt bij het maken van deze werken. Hij ervaart dit loslaten van het fotografisch medium als een plezierige vrijheid om op een andere manier met de kunst om te gaan. In zijn installaties gaat het meestal om herschikking van (gevonden) voorwerpen die in de nieuwe ordening worden losgemaakt van hun oorspronkelijke functie en zo een andere betekenis krijgen.

Op zondag 8 mei 2016 om 15.00 uur is er een informele opening waarbij Wil Friesen zelf zal ingaan op zijn werk. De expositie kan op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur worden bezocht en is ook op beide Pinksterdagen geopend.

7 mei 2016 - 29 mei 2016

Notre Dame Des Arts
Rijksstraatweg 37
6574 AC Ubbergen
notredamedesarts@gmail.com
www.notredamedesarts.nl
De openingstijden van de galerie zijn van maart t/m november, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Wil Friesen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl