Ode aan de Schilders

5 september 2015 - 11 oktober 2015

Marion Bauhuis en Dinie Wikkerink presenteren een fotografische ode aan de schilders.

Dinie Wikkerink, Solitude and light nr 5
Dinie Wikkerink, Solitude and light nr 5 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Een deel van deze tentoonstelling is eerder te zien geweest bij Pulchri in den Haag. Toen was ook OFC fotograaf Paul van Hulzen een van de exposanten. Van hem zal begin 2016 een overzichtstentoonstelling te zien zijn bij Foto21Bredevoort.Marion Bauhuis
Marion Bauhuis studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (richting Vrije Kunst). Zij heeft deelgenomen aan vele tentoonstellingen, kunstbeurzen en kunstroutes in binnen- en buitenland. Naast haar werk als autonoom kunstenaar is Marion tevens actief als docent fotografie en beeldbewerking.
De fotobeelden van Marion Bauhuis gaan over de kwetsbaarheid van het leven. In haar beelden maakt ze haar zoektocht naar een innerlijke werkelijkheid zichtbaar. Verborgen emoties, angsten, mysteries en dromen geeft ze weer in een schilderachtige en gelaagde stijl. Herinnering, vergankelijkheid, spiritualiteit, het vrouw-zijn en de kindertijd vormen de thematische draden.
Marion schildert met foto's. Haar palet bestaat uit foto’s van de natuur, in het bijzonder uit de beelden van haar eigen besloten tuin met de veelheid aan planten en bloemen. Zij laat zich daarbij inspireren door diverse schilders en stromingen. Haar werk associeert met de bloemstillevens van Hollandse Schilders uit de 17de en 18de eeuw, het werk van Claude Monet (waaronder de Nymphéas), de romantische vrouwenportretten van John Everet Millais, en met het mystieke werk van de hedendaagse schilder Marc Mulders.
In de tentoonstelling 'Ode aan de Schilders' presenteert Marion Bauhuis haar nieuwe fotoserie Het Blauwe Uur. Een citaat van de schrijver Michel Houellebecq raakt de essentie van deze serie beelden : 'Bloemen staan in het licht, oogverblindend en roerloos. De schoonheid van bloemen is droevig omdat bloemen kwetsbaar zijn, en voorbestemd tot de dood, net als elk ding op Aarde natuurlijk maar zij meer dan andere dingen, en hun kadaver is een groteske parodie op hun levende essentie, dat alles begrijp je zodra je één keer de cyclus van de seizoenen en het verrotten van de bloemen hebt meegemaakt'.

Dinie Wikkerink
Dinie Wikkerink studeerde aan de AKI, de Academie voor Beeldende Kunst in Enschede. Zij exposeerde regelmatig haar werk tijdens solo- en groepstentoonstellingen, in zowel binnen- als buitenland. Zij behoorde tot de Award winnaars van de Biennale Florence in 2011, en nam deel aan de Dublin Biennal 2012. Van haar werk verschenen meerdere fotoboeken, onder meer 16.00 uur, Correspondentie, en Interieurs. Dinie is curator van galerie Foto21 in Bredevoort.
Dinie Wikkerink fotografeert de dagelijkse dingen om haar heen. Met het licht van het hier en nu creëert ze tijdloosheid. Haar camera is de stille getuige van al het moois dat voorbij komt, lichtplekken die herinneringen oproepen en verwijzen naar oude waarheden, gewone dingen die door het licht een beeldende inhoud krijgen. Dinie Wikkerink heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen haar fotografisch werk en schilderkunst. In eerste instantie heeft ze zich gericht op de schilders Vilhelm Hammershøi en Giorgio Morandi, later betrok ze ook Johannes Vermeer in haar onderzoek. Het doel was op de eerste plaats om van deze meesters te leren.
Daarnaast heeft Dinie zichzelf de opdracht gegeven een tentoonstelling samen te stellen geïnspireerd door het werk van genoemde schilders. Het geselecteerde werk voor de tentoonstelling 'Ode aan de Schilders' toont de uitkomst van het onderzoek en nieuw werk. Het verloop van het onderzoeksproces heeft Dinie in het boek 'ODE' vastgelegd. Dit boek ligt tijdens de tentoonstelling ter inzage.

5 september 2015 - 11 oktober 2015

Foto21Bredevoort
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort
0543-452006
info@foto21bredevoort.nl
www.foto21bredevoort.nl
De galerie is geopend woensdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marion Bauhuis
Dinie Wikkerink

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl