Wij van de fabriek

In het najaar van 2016 houdt PS|theater, het stadsgezelschap van Leiden, zich bezig met het Leidse industrieverleden. Het project Wij van de fabriek omvat een foto-expositie en een theatervoorstelling.

Rob Overmeer, portret Dries Willemse (2016)
Rob Overmeer, portret Dries Willemse (2016)

Leiden staat bekend als kennisstad. Maar dat is niet altijd zo geweest. In de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw beleefde de industrie in de stad haar hoogtijdagen. Leiden telde tientallen fabrieken waar sigaren, conserven, brood en textiel werden geproduceerd. In Wij van de fabriek blikken Stadsgezelschap PS|theater en fotograaf Rob Overmeer terug op die tijd.Rob Overmeer portretteerde vijf voormalige fabrieksarbeiders die met noeste handarbeid de stad hebben grootgemaakt. PS|theater interviewde hen over hun werkzame leven en schetst zo een beeld van een stad die in enkele decennia sterk veranderde en als exemplarisch voor de situatie in de grote Nederlandse steden kan worden gezien.

Na de foto-expositie volgt in november een gelijknamige theatervoorstelling. In Wij van de fabriek volg je de familie Dusjardin, een typisch Leids arbeidersgezin. Met passie voor hun werk en het hart op de tong. Tegen het decor van De Meelfabriek, hèt symbool van de eens zo invloedrijke industrie, beleef je de hoogtijdagen, de crisisjaren en de sluiting van de fabrieken. Voor deze theatervoorstelling gebruikt PS|theater de interviews met de voormalige fabrieksarbeiders en de collectie van Museum De Lakenhal als inspiratiebron.

Wij van de fabriek is een samenwerking tussen PS|theater, Rob Overmeer en Museum De Lakenhal.

7 september 2016 - 16 oktober 2016

De Lakenhal
Oude Singel 32
2312 RA Leiden
071-5165360
info@lakenhal.nl
www.lakenhal.nl
@DeLakenhal (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag, zondag van 12.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste Kerstdag. Het is museum is geopend op Goede Vrijdag, Pasen, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en tweede Kerstdag vanaf 12.00 uur. Tijden Leiden Ontzet is het museum geopend van 10.00-13.00 uur.

Er is werk te zien van
Rob Overmeer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl