Weerfotografie

Zijn weerfoto's haalden wel honderd keer het journaal: de Zeeuwse weerfotograaf Paul Bouwens is een vaste leverancier van weerfoto's aan NOS-weerman Marco Verhoef. Paul exposeert met zijn weerfoto's in de bovenzaal van de Koppelkerk. Veel foto's komen uit Zeeland, maar ook een aantal uit de Gemeente Aalten.

Paul Bouwens, Weerfotografie
Paul Bouwens, Weerfotografie

Paul Bouwens begon met het aanleveren van weerfoto's bij Omroep Zeeland in 2006. Vanaf 2009 zijn zijn foto's veelvuldig te zien in het weerbericht van de NOS. Bouwens ziet zijn foto's als een 'plaatje van de dag': je moet wat geluk hebben om dat plaatje te kunnen pakken.Fotograferen doet Paul vanaf zijn tiende. Hij woonde in Borssele vlakbij het water, en maakte daar zijn eerste foto's van de zonsondergang. Daar gaat de zon heel mooi onder in de monding van de Schelde. Zuid-Beveland in Zeeland is ideaal voor het maken van weerfoto's. Het ligt tussen de twee Scheldes, waardoor je veel wisselende luchten hebt. Paul houdt van dreigende, onstuimige luchten, als voorbode van vervelend weer.

In het afgelopen jaar schoot Bouwens ook een aantal weerfoto's in de Achterhoek: Dinxperlo, Aalten en Bredevoort zullen dus ook te zien zijn in de expositie. Een aantal ervan was ook al te zien op het NOS-weerbericht van Marco Verhoef.

Op zaterdagavond 25 mei komt ook weerman Marco Verhoef naar de Koppelkerk voor een lezing over weer en klimaat aan de hand van Bouwens weerfoto's.

25 mei 2019 - 30 juni 2019

Koppelkerk
Koppelstraat 35
7126 AG Bredevoort
0543-216005
info@koppelkerk.nl
www.koppelkerk.nl
De Koppelkerk is geopend vrijdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Paul Bouwens

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl